Διαμαρτυρία σπουδαστών οπτικής και οπτομετρίας για δυσμενή για τα επαγγελματικά τους δικαιώματα ρύθμιση

Αριθμός πρωτ: 10967
Ημερομηνία κατάθεσης: 21/4/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
2) ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρία σπουδαστών οπτικής και οπτομετρίας για δυσμενή για τα επαγγελματικά τους δικαιώματα ρύθμιση.

Σε έντονο ύφος διαμαρτύρονται οι σπουδαστές του Τμήματος Οπτικής και Οπτομετρίας του ΤΕΙ Αθήνας, για την αιφνιδιαστικά προωθούμενη τροπολογία, σε άσχετο σχέδιο νόμου, με την οποία καταγγέλλουν ότι πλήττονται σοβαρά τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.
Όπως τονίζεται, η εν λόγω τροπολογία, με το να δίδει τη δυνατότητα ίδρυσης περισσότερων του ενός καταστήματος οπτικών, χωρίς την υποχρέωση κατοχής άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, όπως καθορίστηκε με το Ν. 3204/2003, αφαιρεί την όποια ισχύ των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του Τμήματος.
Επειδή επισημαίνεται η σημασία του επαγγέλματος του Οπτικού-Οπτομέτρη για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, η οποία τίθεται σε κίνδυνο με τη ρύθμιση αυτή στο βωμό της επιχειρηματικότητας.
Επειδή δεν είναι δυνατόν με εμβόλιμη τροπολογία να επέρχονται τόσο σοβαρές συνέπειες για το επαγγελματικό μέλλον των σπουδαστών οπτικής και οπτομετρίας,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Εάν προτίθενται να αποσύρουν την προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση, διατηρώντας σε ισχύ το ν. 3204/2003, προς όφελος των επαγγελματικών δικαιωμάτων των οπτικών-οπτομετρών αλλά και για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης