Διαμαρτυρία του ΠΑ.ΣΥ.Φ. ενόψει έκδοσης της ΚΥΑ για τις πολεοδομικές ρυθμίσεις

Αριθμός πρωτ: 16849
Ημερομηνία κατάθεσης: 27/3/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
2) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρία του ΠΑ.ΣΥ.Φ. ενόψει έκδοσης της ΚΥΑ για τις πολεοδομικές ρυθμίσεις.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επενδυτών Φωτοβολταϊκών (ΠΑ.ΣΥ.Φ.) διαμαρτύρεται έντονα για τη διαδικασία που φημολογείται ότι θα επιβάλλει η υπό έκδοση ΚΥΑ για τις πολεοδομικές ρυθμίσεις, σε σχέση με τις επενδύσεις των φωτοβολταϊκών πάρκων μικρής ισχύος μέχρι 150KW.
Σύμφωνα με τον ΠΑ.ΣΥ.Φ., η πραγματική εξαίρεση θα πρέπει να είναι με την υπογραφή ενός μηχανικού όπου θα επιβεβαιώνεται η στατική επάρκεια (καταβάλλοντας το ανάλογο παράβολο για την αμοιβή του), χωρίς εξάρτηση των επενδυτών από τις δεκάδες δημόσιες υπηρεσίες (με τα συνήθη γρηγορόσημα) για να πραγματοποιούνται αυτής της κατηγορίας έργα μικρής ισχύος (έως 150KW).
Επειδή, οι επενδυτές που αναμένουν για να προχωρήσουν σε έργα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών, είναι πάρα πολλοί και βρίσκονται σε αγωνία για το μέλλον των επενδύσεών τους, οι οποίες είναι προς όφελος της ελληνικής οικονομίας, του περιβάλλοντος αλλά και της απασχόλησης.
Επειδή η Πολιτεία οφείλει να στηρίζει και όχι να παρακωλύει τέτοιες διαδικασίες, αποθαρρύνοντας τους επενδυτές και στη συνέχεια να πληρώνουν οι πολίτες τα πρόστιμα ρύπων της Ε.Ε.
Επειδή ο ΠΑ.ΣΥ.Φ. κάνει λόγο για «προεπιλεγμένους» επενδυτές, δημιουργώντας ερωτηματικά για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ

Οι κ.κ.Υπουργοί
Εάν προτίθενται να απλουστεύσουν τις διαδικασίες που θα προβλέπονται στην υπό έκδοση ΚΥΑ ώστε να εξυπηρετούνται οι επενδυτές και να προωθηθεί με γρηγορότερους ρυθμούς η αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης