Διαμαρτυρίες Αστυνομικών Υπαλλήλων

Αριθμός πρωτ: 9323
Ημερομηνία κατάθεσης: 14/6/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2) ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρίες Αστυνομικών Υπαλλήλων

Σε ένστολες διαμαρτυρίες προβαίνουν οι αστυνομικοί υπάλληλοι και του Ηρακλείου προκειμένου να ικανοποιηθούν τα εργασιακά και μισθολογικά αιτήματα του κλάδου τους.
Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί κατηγορούν την Κυβέρνηση για μη τήρηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων όσον αφορά τον οργανισμό και τα εργασιακά, ενώ στο βωμό του κόστους δεν προχωρά ούτε στην αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της αστυνομίας, παρόλο που στις κατά καιρούς ερωτήσεις μου για την ελλιπή στελέχωση πολλών αστυνομικών κυρίως περιφερειακών τμημάτων του Νομού Ηρακλείου, ο Υπουργός απαντά το αντίθετο.
Επειδή, όπως υποστηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, η Κυβέρνηση προωθεί μονομερώς αυξήσεις για υψηλόβαθμους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, τη στιγμή που και οι χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί μοχθούν καθημερινά για την ασφάλεια του πολίτη και τη διατήρηση της έννομης τάξης.
Επειδή οι αστυνομικοί διαμαρτύρονται για τη μη διαμόρφωση νέου μισθολογίου με βάση τις ιδιαιτερότητες της εργασίας και τη μη αναγνώρισή της ως επικίνδυνης, τη μη σύνταξη και προώθηση νέου βαθμολογίου, καθώς και τη μη υλοποίηση τόσο των προεκλογικών όσο και των μετεκλογικών δεσμεύσεων για αύξηση του Β.Μ. στα 140 ευρώ.
Επειδή η αποζημίωση για την παρουσία τους στα επαγγελματικά γήπεδα, η καταβολή των δεδουλευμένων ωρών εργασίας και η μη αναπροσαρμογή της αποζημίωσης αυτής εδώ και τέσσερα χρόνια, είναι, μεταξύ άλλων, μερικά από τα δίκαια αιτήματα των αστυνομικών υπαλλήλων,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Αν προτίθενται να ικανοποιήσουν τα δίκαια, εργασιακά και μισθολογικά αιτήματα των αστυνομικών υπαλλήλων της χώρας, καθώς και να προβούν στον αναγκαίο εκσυγχρονισμό του παρωχημένου μοντέλου της αστυνομίας, το οποίο, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί, υπολειτουργεί και έχει υποστεί αλλοιώσεις.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης