Διαμαρτυρίες Γονέων και Μαθητών Αθλητικού Σχολείου Πόμπιας

Αριθμός πρωτ: 1298
Ημερομηνία κατάθεσης: 30/10/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
2) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρίες Γονέων και Μαθητών Αθλητικού Σχολείου Πόμπιας.

Η έλλειψη καθηγητών Φυσικής Αγωγής ενάμιση μήνα μετά την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου αλλά και κατάλληλων αθλητικών υποδομών, έχει εξαντλήσει την υπομονή των μαθητών του Αθλητικού Γυμνασίου και Λυκείου της Πόμπιας, οι οποίοι προχώρησαν σε κατάληψη, με τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, διαμαρτυρόμενοι για την αδιαφορία της Πολιτείας.
Το Αθλητικό Σχολείο Πόμπιας ΤΑΔ (Γυμνάσιο) και ΕΤΑΔ (Λύκειο) στο οποίο έχουν εγγραφεί 110 μαθητές και μαθήτριες είναι το μοναδικό στην περιφέρεια του Νομού Ηρακλείου και δεν διαθέτει επαρκείς αθλητικές υποδομές, ούτε αποδυτήρια.
Επειδή το Αθλητικό Σχολείο, λόγω έλλειψης καθηγητών φυσικής αγωγής, υπολειτουργεί, με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην μπορούν να προετοιμαστούν για τους αγώνες που ξεκινούν αρχές Νοεμβρίου.
Επειδή ακόμη και για την προετοιμασία της παρέλασης εργάστηκαν εθελοντικά γυμναστές.
Επειδή η 121247/26-10-07 νέα εγκύκλιος του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων αποδεικνύει το αλαλούμ και τη σύγχυση που επικρατεί στις προσλήψεις των γυμναστών, τους οποίους υποχρεώνει να καταθέσουν εκ νέου αιτήσεις.
Επειδή ο χώρος για το στίβο υπάρχει και είναι διαθέσιμος αρκεί να βελτιωθεί και να τοποθετηθεί ταρτάν.
Επειδή το υφιστάμενο κλειστό Γυμναστήριο πέρα από το να συντηρηθεί, μπορεί να επεκταθεί ώστε να πραγματοποιούνται σ’ αυτό και τα αθλήματα βόλεϊ και ξιφασκία.
Επειδή οι αθλητικοί χώροι θα εξυπηρετούν και ευρύτερες αθλητικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, πέραν του σχολείου.
Επειδή μαθητές και γονείς κάνουν λόγο για αδιαφορία της πολιτείας στην επίλυση των προβλημάτων του Σχολείου και είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
1) Εάν προτίθενται να καλύψουν άμεσα όλες τις θέσεις καθηγητών Φυσικής Αγωγής του Αθλητικού Σχολείου Πόμπιας, προκειμένου να μην αναγκαστούν οι μαθητές να συνεχίσουν την κατάληψη.
2) Εάν προτίθενται να χρηματοδοτήσουν επαρκώς τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες και αναγκαίες αθλητικές υποδομές στο Αθλητικό Σχολείο Πόμπιας αλλά και να συντηρηθούν οι υφιστάμενες.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ