Διαμαρτυρίες εργαζομένων στα ΕΛΤΑ

Αριθμός πρωτ: 1978
Ημερομηνία κατάθεσης: 15/11/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤOΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρίες εργαζομένων στα ΕΛΤΑ.

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ Νομού Ηρακλείου αφού η νέα πολιτική ηγεσία, όπως υπογραμμίζουν, αθέτησε με τρόπο πρωτοφανή και προκλητικό τις συμφωνίες και τις αποφάσεις μεταξύ συνδικάτου – πολιτείας και ΕΛΤΑ για την πρόσληψη 850 εργαζομένων πλήρους απασχόλησης.
Ο Σύλλογος των εργαζομένων καταγγέλλει πως με αδιαφανείς διαδικασίες η νέα πολιτική ηγεσία δίνει την αλληλογραφία του Δημοσίου σε ιδιώτες και όχι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ξεπληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο πολιτικά γραμμάτια.
Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για προωθούμενη δρομολόγηση της απελευθέρωσης της ταχυδρομικής αγοράς στην Ελλάδα, η οποία σύμφωνα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν προβλέπεται πριν το 2013.
Επειδή με αυτές τις πρακτικές θίγεται το δημόσιο Ταχυδρομείο και οι εργαζόμενοι, ενώ απομονώνονται οι πολίτες στις απομακρυσμένες περιοχές.
Επειδή, σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων, η Κυβέρνηση επιχειρεί μια βιώσιμη και κερδοφόρα επιχείρηση να τη μετατρέψει σε ζημιογόνα και να την εντάξει στο Νόμο 3429 για τις ΔΕΚΟ.
Επειδή στις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ Νομού Ηρακλείου εξακολουθούν να παραμένουν κενές 42 οργανικές θέσεις, ενώ με 31 συνολικά άτομα που προσελήφθησαν με 4μηνες και 8μηνες συμβάσεις έργου επιχειρείται να καλυφθούν όλα τα υπηρεσιακά κενά, τα οποία αναμένεται να αυξηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου, αφού θα συνταξιοδοτηθούν συνολικά 18 υπάλληλοι.
Επειδή με την 1679/7-11-07 Ερώτησή μου είχα επισημάνει τις καθυστερήσεις στην επίδοση αλληλογραφίας και την καταβολή των συντάξεων του ΟΓΑ που παρατηρούνται σε πολλές περιοχές της πόλης εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού και συγκεκριμένα διανομέων στα ΕΛΤΑ Ηρακλείου,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να δώσει εντολή για τήρηση των συμφωνημένων μεταξύ συνδικάτου – πολιτείας και ΕΛΤΑ για την πρόσληψη 850 υπαλλήλων πλήρους απασχόλησης, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι οργανικές θέσεις και να αναβαθμιστούν ουσιαστικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης