Διαμαρτυρίες κατοίκων οικισμού Τσίγκουνα του Δήμου Μοιρών για την έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή

Αριθμός πρωτ: 4052
Ημερομηνία κατάθεσης: 8/1/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρίες κατοίκων οικισμού Τσίγκουνα του Δήμου Μοιρών για την έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή.

Με την 2588/28-11-07 Ερώτησή μου είχα επισημάνει τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων του οικισμού Τσίγκουνα – Αντισκαρίου του Δήμου Μοιρών Ηρακλείου για την έλλειψη αστυνόμευσης και για τα αυξημένα κρούσματα διαρρήξεων που παρατηρούνται στην περιοχή.
Σύμφωνα με το Σύλλογο Ανάπτυξης και Προστασίας του Οικισμού Τσίγκουνα, πενήντα δύο οικογένειες κατοικούν στην περιοχή, οι οποίες πάνω από δύο φορές έχουν πέσει θύματα διαρρήξεων, κλοπών και εκτεταμένων υλικών ζημιών στα σπίτια και στις περιουσίες τους.
Ωστόσο, στην απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών με ημερομηνία 19/12/07 στην ως άνω Ερώτησή μου, γίνεται προσπάθεια διάψευσης των ισχυρισμών των κατοίκων και επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, πως «από τα τηρούμενα στις αρμόδιες Υπηρεσίες μας στοιχεία, δεν προκύπτει έξαρση ή ανησυχητική αύξηση της εγκληματικότητας στον αναφερόμενο οικισμό και ότι η αστυνόμευση του οικισμού πραγματοποιείται τόσο από τις τοπικές Υπηρεσίες, όσο και από την ΕΙΔ.ΑΣ.Υ.Δ.Ε. και το Τ.Α.Ε Ηρακλείου, οι οποίες διαθέτουν στις περιοχές αυτές, σε καθημερινή βάση, πεζές και εποχούμενες περιπολίες ενώ συγκροτούνται γενικά και ειδικά συνεργεία για τη διενέργεια αστυνομικών ελέγχων».
Επειδή οι κάτοικοι είναι εξοργισμένοι και κάνουν λόγο για κοροϊδία του Υπουργείου αφού οι ίδιοι βιώνουν καθημερινά την έξαρση της εγκληματικότητας και την λεηλασία των περιουσιών τους, ενώ δεν έχουν δει ποτέ πεζές ή εποχούμενες περιπολίες ούτε ειδικό συνεργείο για διενέργεια αστυνομικών ελέγχων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:

Με ποιες ενέργειες και ποιο χρονοδιάγραμμα προτίθεται να προστατεύσει τους κατοίκους του οικισμού Τσίγκουνα του Δήμου Μοιρών, αλλά και όλων των περιοχών του Νομού Ηρακλείου, από την έξαρση της εγκληματικότητας και την αποθράσυνση των αδίστακτων κακοποιών, προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και να προστατευθούν οι περιουσίες τους.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ