Διαμαρτυρίες κατοίκων του Δήμου Αστερουσίων για την έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή

Αριθμός πρωτ: 9734
Ημερομηνία κατάθεσης: 11/11/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρίες κατοίκων του Δήμου Αστερουσίων για την έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή.

Έντονα διαμαρτύρονται οι κάτοικοι του Δήμου Αστερουσίων Ηρακλείου για την έλλειψη αστυνόμευσης και για τα αυξημένα κρούσματα διαρρήξεων που παρατηρούνται στην περιοχή τον τελευταίο καιρό.
Στην έκτατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα για το σοβαρό αυτό ζήτημα, τόσο οι κάτοικοι της περιοχής όσο και η Δημοτική Αρχή και οι εκπρόσωπο της αστυνομίας κάνουν λόγο για πρωτοφανούς έκτασης γεγονότα, αφού μόλις σε ένα βράδυ καταγγέλθηκαν 12 διαρρήξεις σπιτιών.
Επειδή όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής, έκτος της έξαρσης των διαρρήξεων και των παρανομιών που παρατηρούνται στην περιοχή ανασφάλεια και φόβος δημιουργείται και από το γεγονός του τι πρόκειται να συμβεί στο άμεσο μέλλον όταν σήμερα συμβαίνουν τέτοιας έκτασης γεγονότα.
Επειδή με επανειλημμένες Ερωτήσεις μου έχω επισημάνει την υποστελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων του Νομού και την ανάγκη ενίσχυσης της δύναμή τους, και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσαράς, στην οποία σημειώνεται αύξηση της εγκληματικότητας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Με ποιες ενέργειες και ποιο σχεδιασμό προτίθεται να προστατεύσει τους κατοίκους του Δήμου Αστερουσίων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Μεσσαράς στο Νομό Ηρακλείου από την έξαρση της εγκληματικότητας και την αποθράσυνση των αδίστακτων κακοποιών που παρατηρείται, προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας και να προστατευθούν οι περιουσίες τους.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης