Διαμαρτυρίες κατοίκων του Νομού Ηρακλείου για την έλλειψη αστυνόμευσης

Αριθμός πρωτ: 11521
Ημερομηνί α κατάθεσης: 15/12/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρίες κατοίκων του Νομού Ηρακλείου για την έλλειψη αστυνόμευσης.

Έντονα διαμαρτύρονται οι κάτοικοι πολλών Δήμων του Νομού Ηρακλείου καθώς η έλλειψη αστυνόμευσης και τα αυξημένα κρούσματα διαρρήξεων που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει πλέον σύνηθες φαινόμενο.
Το πρόσφατο επεισόδιο που έλαβε χώρα στο Δ.Δ. Προφήτη Ηλία του Δήμου Τεμένους, όπου διερχόμενο αυτοκίνητο πυροβόλησε πολλές φορές προς μια μικρή επιχείρηση του οικισμού πολύ κοντά σε σπίτια και καφενεία, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία.
Επειδή με επανειλημμένες Ερωτήσεις μου, έχω επισημάνει την υποστελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων του Νομού και την ανάγκη ενίσχυσης της δύναμή τους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αύξηση της εγκληματικότητας και να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.
Επειδή όλο και περισσότεροι κάτοικοι και φορείς στην περιφέρεια του νομού, ανησυχούν αφού, έκτος την έξαρσης των διαρρήξεων και των παρανομιών που παρατηρούνται στις περιοχές τους νιώθουν ανασφάλεια και φόβο, ο οποίος δικαιολογείται μετά και το εν λόγω συμβάν.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Με ποιές ενέργειες και πότε προτίθεται να προστατεύσει τους κατοίκους στην περιφέρεια του Νομού Ηρακλείου από την έξαρση της εγκληματικότητας που παρατηρείται, προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας και να προστατευθούν οι πολίτες και οι περιουσίες τους.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης