Διαμαρτυρίες συνδρομητών του ΟΤΕ για αναίτια διακοπή των τηλεφωνικών συνδέσεων και εκτεθειμένες τηλεφωνικές γραμμές

Αριθμός πρωτ: 8210
Ημερομηνία κατάθεσης: 18/5/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρίες συνδρομητών του ΟΤΕ για αναίτια διακοπή των τηλεφωνικών συνδέσεων και εκτεθειμένες τηλεφωνικές γραμμές .

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες πολλών συνδρομητών του ΟΤΕ στο Ηράκλειο καθώς είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν τέλη επανασύνδεσης των τηλεφωνικών τους συνδέσεων αφού ο ΟΤΕ προέβη στη διακοπή τους.
Ο απαράδεκτος λόγος της διακοπής ήταν, όπως τους πληροφόρησαν, η καθυστερημένη, όμως εντός του προβλεπόμενου χρονικού περιθωρίου, εξόφληση των λογαριασμών τους.
Οι καταγγελίες όμως των συνδρομητών του Ηρακλείου αφορούν και στις εκτεθειμένες τηλεφωνικές γραμμές του ΟΤΕ στο κέντρο της πόλης, όπως για παράδειγμα στη στοά του κτηρίου όπου στεγάζεται η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης, στις οποίες έχει πρόσβαση ο οποιοσδήποτε ενώ αρκούν ελάχιστες γνώσεις συνδεσμολογίας προκειμένου ένας περαστικός να χρεώνει τους χρήστες των συγκεκριμένων συνδέσεων με παντός είδους τηλεφωνήματα.
Επειδή, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο ΟΤΕ αδιαφορεί και δεν φροντίζει να διασφαλίσει τόσο τις γραμμές όσο και τους συνδρομητές του.
Επειδή είναι αυθαίρετη και απαράδεκτη η πρακτική του Οργανισμού να προβαίνει σε διακοπή των συνδέσεων προκειμένου να εισπραχθούν τα τέλη επανασύνδεσης,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:

Αν προτίθεται να απαιτήσει από τη διοίκηση του ΟΤΕ αφενός να μην πραγματοποιούνται διακοπές των τηλεφωνικών συνδέσεων με πρόσχημα την καθυστερημένη πληρωμή των λογαριασμών από τους συνδρομητές πριν την παρέλευση εύλογου χρονικού διαστήματος και αφετέρου να προστατεύονται οι τηλεφωνικές γραμμές, οι οποίες είναι εκτεθειμένες στο κέντρο της πόλης και στις οποίες έχει πρόσβαση ο οποιοσδήποτε.

Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης