Διαμόρφωση αύλειου χώρου Γυμνασίου Βαγιωνιάς Δήμου Γόρτυνας

Αριθμός πρωτ: 3200
Ημερομηνία κατάθεσης: 12/12/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
2) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
3) ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Διαμόρφωση αύλειου χώρου Γυμνασίου Βαγιωνιάς Δήμου Γόρτυνας

Η υπάρχουσα μελέτη από το 2003, που προτείνει τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου του Γυμνασίου Βαγιωνιάς σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές του Ο.Σ.Κ. και τις προτάσεις των αρμοδίων για την εξυπηρέτηση των σύγχρονων αναγκών των μαθητών, την εκπαίδευση και την άθλησή τους, έχει μείνει στα συρτάρια, αν και το κόστος είναι σχετικά μικρό (135.000 ευρώ) για τις ανάγκες που θα εξυπηρετήσει, και μάλιστα μαθητών και παιδιών που μεγαλώνουν σε μια απομακρυσμένη περιοχή.
Επειδή οι ανάγκες που θα εξυπηρετήσει είναι πολύ μεγάλες και στο βαθμό που δεν αναβαθμίζεται ο χώρος άθλησης και εκπαίδευσης των μαθητών και των άλλων παιδιών της περιοχής, πραγματοποιείται στην πράξη η υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
Επειδή ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής λειτούργησε πρόσφατα με δικές του δαπάνες Κλειστό Γυμναστήριο ενόργανης γυμναστικής, ενέργεια που υποδηλώνει τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν.
Επειδή είναι απαραίτητο, ο αύλειος χώρος ενός Γυμνασίου που έχει κατασκευαστεί από παροχές δωρητών και έχει αποδοθεί ως δωρεά στην πολιτεία, τουλάχιστον να καλύπτει βασικές ανάγκες και η πολιτεία να λαμβάνει στοιχειώδη μέτρα προστασίας του,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Αν προτίθενται να ενισχύσουν με το αναγκαίο ποσό τη Ν.Α. Ηρακλείου ή τον Δήμο Γόρτυνας, προκειμένου να υλοποιήσει την υφιστάμενη μελέτη για τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου του Γυμνασίου Βαγιωνιάς του Δήμου Γόρτυνας.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ