Διαμόρφωση αύλειου χώρου Γυμνασίου Βαγιωνιάς Δήμου Γόρτυνας

Αριθμός πρωτ: 2068
Ημερομηνία κατάθεσης: 4/12/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
2) ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Διαμόρφωση αύλειου χώρου Γυμνασίου Βαγιωνιάς Δήμου Γόρτυνας

Η υπάρχουσα μελέτη από το 2003, που προτείνει τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου του Γυμνασίου Βαγιωνιάς σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές του Ο.Σ.Κ.και τις προτάσεις των αρμοδίων για την εξυπηρέτηση των σύγχρονων αναγκών των μαθητών, την εκπαίδευση και την άθλησή τους, έχει μείνει στα συρτάρια, αν και το κόστος είναι σχετικά μικρό (135.000 ευρώ) για τις ανάγκες που θα εξυπηρετήσει, και μάλιστα μαθητών και παιδιών που μεγαλώνουν σε μια απομακρυσμένη περιοχή.
Επειδή οι ανάγκες του σχολείου είναι μεγάλες και στο βαθμό που δεν αναβαθμίζεται ο χώρος άθλησης και εκπαίδευσης των μαθητών και των άλλων παιδιών της περιοχής, πραγματοποιείται στην πράξη η υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
Επειδή ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής έχει λειτουργήσει με δικές του δαπάνες Κλειστό Γυμναστήριο ενόργανης γυμναστικής.
Επειδή είναι απαραίτητο, ο αύλειος χώρος ενός Γυμνασίου που έχει κατασκευαστεί από παροχές δωρητών και έχει αποδοθεί ως δωρεά στην πολιτεία, τουλάχιστον να καλύπτει βασικές ανάγκες και η πολιτεία να λαμβάνει στοιχειώδη μέτρα προστασίας του.
Επειδή στην Απάντηση της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπ.Εσωτερικών στην 3200/12-12-2007 Ερώτησή μου, αναφέρεται ότι “ο Δήμος Γόρτυνας έχει υποβάλει σχετική πρόταση-μελέτη στο ΥΠΕΣ, της οποίας η δυνατότητα ένταξης στο πρόγραμμα «Διαμόρφωση Αυλών Σχολικών Κτιρίων» θα εξεταστεί στο πλαίσιο μελλοντικής φάσης του προγράμματος”.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ

Οι κ.κ. Υπουργοί:
Αν προτίθενται να εντάξουν στο Πρόγραμμα «Διαμόρφωση Αυλών Σχολικών Κτιρίων» τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου του Γυμνασίου Βαγιωνιάς.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. ΣτρατάκηςΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ