Διοργάνωση Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Ηράκλειο

Αριθμός πρωτ: 7244
Ημερομηνία κατάθεσης: 26/2/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: Διοργάνωση Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Ηράκλειο.

Τη διοργάνωση Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Ηράκλειο, ένα θεσμό που έλειπε από την Κρήτη, αποφάσισε η Δημοτική Αρχή.
Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιείται το Μάιο και θα περιλαμβάνει την προβολή 50 περίπου διαφορετικών ταινιών, μεγάλου και μικρού μήκους, σε τρεις κεντρικούς κινηματογράφους της πόλης, τις οποίες θα συνοδεύουν παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Στόχος του Δήμου Ηρακλείου είναι η καθιέρωση ενός αξιόλογου θεσμού, που θα έχει απήχηση τόσο στην υπόλοιπη Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αποτελώντας μέσο διάδοσης νέων ιδεών και ανταλλαγής κουλτούρας. Ταυτόχρονα, θα δοθεί η δυνατότητα στους κατοίκους και στους επισκέπτες του Ηρακλείου να παρακολουθήσουν επιλεγμένες ταινίες που δεν κατορθώνουν να φτάσουν στις ελληνικές αίθουσες.
Επειδή η προοπτική ενός τέτοιου Φεστιβάλ θα συντελούσε στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ενώ ταυτόχρονα θα προβαλλόταν η Κρήτη ως τουριστικός προορισμός.
Επειδή ο προϋπολογισμός του Φεστιβάλ θα προσεγγίζει, όπως προκύπτει από τη σχετική μελέτη, τις 400 χιλιάδες ευρώ και η έμπρακτη στήριξη του Υπουργείου είναι επιβεβλημένη προκειμένου να υλοποιηθεί ένα όνειρο δεκαετιών του Δήμου Ηρακλείου,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να χρηματοδοτήσει τη διοργάνωση Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Ηράκλειο, ο προϋπολογισμός του οποίου θα προσεγγίζει, όπως προκύπτει από τη σχετική μελέτη, τις 400 χιλιάδες ευρώ.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ