Δρόμος Σάρχος – Πετροκέφαλο

Αριθμός πρωτ: 3757
Ημερομηνία κατάθεσης: 2/1/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
2) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
3) ΠΕΧΩΔΕ

ΘΕΜΑ: Δρόμος Σάρχος – Πετροκέφαλο.

Το τμήμα του δρόμου που ενώνει το Δημοτικό Διαμέρισμα Σάρχου του Δήμου Κρουσώνα με το Δημοτικό Διαμέρισμα Πενταμοδίου του Δήμου Γοργολαΐνη είναι υπό κατασκευή και το έργο αφορά διαπλάτυνση υφιστάμενου δρόμου στον οποίο οι απαλλοτριώσεις είχαν γίνει πολλά χρόνια πριν.
Όμως για το τμήμα του δρόμου από το Δημοτικό Διαμέρισμα Πενταμοδίου μέχρι το Δημοτικό Διαμέρισμα του Πετροκέφαλου και το σημείο σύνδεσης με το κεντρικό οδικό δίκτυο Ηράκλειο – Πρινιάς που διασχίζει το νότιο Μαλεβύζι δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι απαλλοτριώσεις για ένα μήκος δρόμου περίπου 600 μέτρα με αποτέλεσμα το έργο να μένει ημιτελές.
Επειδή είναι ανάγκη να ολοκληρωθεί και το τελευταίο αυτό τμήμα ώστε να υπάρχει πλήρης εξυπηρέτηση και του Δημοτικού Διαμερίσματος Πενταμοδίου.
Επειδή ένα πλήρες οδικό δίκτυο εξυπηρετεί ουσιαστικά την ανάπτυξη της περιοχής από πολλές πλευρές με δεδομένο ότι γειτνιάζει με το Δήμο Ηρακλείου,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Εάν προτίθενται να προχωρήσουν και πότε στην ολοκλήρωση των διαδικασιών και τη χρηματοδότηση των εμπλεκόμενων φορέων με τα ποσά που απαιτούνται για την απαλλοτρίωση και των υπόλοιπων ιδιοκτησιών για τα 600 μέτρα που δεν έχουν μέχρι σήμερα απαλλοτριωθεί.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ