Δυσαρέσκεια Ελλήνων από τη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ

Αριθμός πρωτ: 594
Ημερομηνία κατάθεσης: 23/7/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2) ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Δυσαρέσκεια Ελλήνων από τη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ.

Την έντονη δυσαρέσκεια των Ελλήνων για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών τόσο της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού όσο και του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας, κατέγραψε πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση που περιλαμβάνεται στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αξιολόγηση των υπηρεσιών δημοσίου συμφέροντος.
Συγκεκριμένα, οι Έλληνες καταναλωτές βαθμολόγησαν τη ΔΕΗ με 4,8 μονάδες για το πόσο ικανοποιημένοι είναι από τις υπηρεσίες που τους παρέχει, όταν σε προηγούμενη δημοσκόπηση του 2002 ο εθνικός φορέας ηλεκτρισμού είχε πολύ περισσότερες. Η ΔΕΗ σε πανευρωπαϊκού επίπεδο κατατάχθηκε στην έκτη θέση από το τέλος μεταξύ των 25 κρατών της Ε.Ε.
Ο ΟΤΕ συγκέντρωσε 4,5 βαθμούς και κατετάγη στην έβδομη θέση από το τέλος της πανευρωπαϊκής λίστας για την ικανοποίηση που προσφέρει στους πελάτες του.
Επειδή σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οι μειώσεις στις χρεώσεις των δύο υπηρεσιών δημοσίου συμφέροντος, ήταν περιορισμένες σε σχέση με άλλα κράτη τα τελευταία χρόνια,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:

Αν προτίθενται να δώσουν εντολές στις Διοικήσεις, αφενός της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και αφετέρου του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας, προκειμένου να βελτιώσουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών τους και να ικανοποιήσουν σε μεγαλύτερη κλίμακα το ελληνικό καταναλωτικό κοινό με την ταυτόχρονη μείωση των χρεώσεών τους.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης