Δυσφήμιση της Κρήτης το αεροδρόμιο Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 828
Ημερομηνία κατάθεσης: 17/10/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΘΕΜΑ: Δυσφήμιση της Κρήτης το αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Την τριτοκοσμική κατάσταση που εμφάνισε το αεροδρόμιο Ηρακλείου κατά τη διάρκεια των έντονων βροχοπτώσεων την περασμένη Κυριακή, καυτηριάζουν δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου («ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ» 17/10/07).
Η οροφή της αίθουσας των αφίξεων του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης» έσταζε από παντού και κουβάδες είχαν διασπαρθεί παντού προκειμένου να συλλέγουν το βρόχινο νερό. Όπως ενδεικτικά αναφέρεται, κάποιοι από τους άρτι αφιχθέντες Γάλλους τουρίστες άνοιξαν μέχρι και τις ομπρέλες τους εντός της αίθουσας για να μη βραχούν.
Επειδή τα προβλήματα πληθαίνουν και προστίθενται στα γνωστά του αεροδρομίου Ηρακλείου, τα οποία έχω υπογραμμίσει επανειλημμένως.
Επειδή έχουν εξαγγελθεί βελτιωτικές παρεμβάσεις στο χώρο του αεροδρομίου «Ν. Καζαντάκης», ωστόσο η βέλτιστη απόδοση των παρεχομένων υπηρεσιών του αεροδρομίου δεν έχει επιτευχθεί, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται αφάνταστα οι ξένοι και οι Έλληνες επιβάτες,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του αεροδρομίου Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» και η επίλυση του συνόλου των προβλημάτων η μη επίλυση των οποίων προκαλεί δυσφήμιση τόσο για την Κρήτη όσο και για τη χώρα .

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης
ΑΠΑΝΤΗΣΗ