Δυσφημιστικά δημοσιεύματα για την Κρήτη

Αριθμός πρωτ: 3275
Ημερομηνία κατάθεσης: 18/8/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
2) ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Δυσφημιστικά δημοσιεύματα για την Κρήτη.

Ως προκλητικά μπορούν να χαρακτηριστούν τα δημοσιεύματα και τα ρεπορτάζ του ξένου τύπου (κυρίως ολλανδικού), για τη Χερσόνησο αλλά και γενικότερα την Κρήτη, καθώς την εμφανίζουν ούτε λίγο ούτε πολύ, ως νησί-πάρτυ, ακυρώνοντας στην ουσία την ιστορία, την παράδοση και το φυσικό κάλλος της Κρήτης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ (17/8/09), μεγάλες ολλανδικές εφημερίδες (De Telegraaf και Algemeene Tagblat–AD, 22/7/09) έχουν γράψει ρεπορτάζ από τα οποία μόνο διαφήμιση δεν προκύπτει, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αρνητική εικόνα για τη Χερσόνησο και την Κρήτη γενικότερα.
Επειδή, τα εν λόγω δημοσιεύματα, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τον τουρισμό, που εμφανίζει σημαντική πτώση φέτος.
Επειδή, η ιστορία, ο πολιτισμός, οι παραδόσεις και οι απέραντου φυσικού κάλλους περιοχές της Κρήτης, πρέπει να αναδεικνύονται και όχι να ακυρώνονται με προσβλητικά σχόλια και δημοσιεύματα.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ.Υπουργοί:
Σε ποιές ενέργειες προτίθενται να προβούν προκειμένου να προστατευτεί το τουριστικό προϊόν της Κρήτης, που σαφώς δεν είναι τα ξέφρενα πάρτυ και η κάθε μορφής διασκέδαση, αλλά και για να αποφευχθούν παρόμοια δημοσιεύματα στο μέλλον, που προσβάλλουν την Κρήτη.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης