Δώρο Χριστουγέννων από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων

Αριθμός πρωτ: 5568
Ημερομηνία κατάθεσης: 26/10/2010

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΘΕΜΑ: Δώρο Χριστουγέννων από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων.

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των συνταξιούχων πολιτικών Υπαλλήλων εξαιτίας των φημών ότι δεν πρόκειται να πληρωθούν φέτος το δώρο των Χριστουγέννων.
Αν και είναι γνωστό ότι οι καταβαλλόμενες εισφορές στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών υπαλλήλων δεν καλύπτουν την χορήγηση δώρου εντούτοις στο βαθμό που το ταμείο έχει τη δυνατότητα μπορεί να καταβάλλει δώρο Χριστουγέννων.
Επειδή, η συνταξιοδότηση μεγάλου αριθμού πολιτικών υπαλλήλων τη φετινή χρονιά που υπολογίζεται στις 30.000 διαμορφώνει αρνητικά δεδομένα στα αποθεματικά του Ταμείου με κίνδυνο να υπάρξει πραγματική αδυναμία καταβολής του δώρου των Χριστουγέννων.
Επειδή σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι έχουν κάνει θυσίες στα πλαίσια εφαρμογής περιοριστικών πολιτικών για την αποφυγή χρεωκοπίας της χώρας, είναι ανάγκη στο βαθμό που μπορούν να εξευρεθούν πόροι να καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Η κ.Υπουργός,
Αν προτίθεται και με ποιό τρόπο να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα στη περίπτωση που το ταμείο έχει πραγματική αδυναμία να καλύψει τη δαπάνη καταβολής Δώρου Χριστουγέννων στους συνταξιούχους πολιτικούς υπαλλήλους.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. ΣτρατάκηςΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ