Εγκατάλειψη Γεωργικής Σχολής Μεσσαράς

Αριθμός πρωτ: 6232
Ημερομηνία κατάθεσης: 23/9/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Εγκατάλειψη Γεωργικής Σχολής Μεσσαράς.

Η Γεωργική Σχολή Μεσσαράς που αποτελούσε στο παρελθόν κέντρο πειραματισμού για πολλές καλλιέργειες και εκπαίδευσης των αγροτών, σήμερα έχει ερημωθεί.
Τα κτήρια ασυντήρητα καταστρέφονται , πολλές δενδρώδείς καλλιέργειες έχουν εγκαταλειφθεί και μεγάλες εκτάσεις γης εκατοντάδων στρεμμάτων μένουν αναξιοποίητες στον ομφαλό της πεδιάδας της Μεσσαράς.
Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η Γεωργική Σχολή και οι τεράστιες περιουσίες της είναι εικόνα εγκατάλειψης και ληστρικής εκμετάλλευσης. Οι αγρότες των γειτονικών οικισμών αγανακτούν απ’ αυτή την κατάσταση όταν είναι γνωστό ότι οι ίδιοι στερούνται επαρκούς γεωργικής γης για να την αξιοποιήσουν.
Η ευθύνη της Πολιτείας είναι τεράστια, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που έχει επιδεινωθεί αυτή η κατάσταση και η απαξίωση της δημόσιας περιουσίας έχει μεγιστοποιηθεί εξαιτίας και της συνταξιοδότησης του υπηρετούντος στη Σχολή προσωπικού,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
1) Ποια είναι τα ετήσια έσοδα του Κράτους από μια τόσο μεγάλη περιουσία και πως προκύπτουν αυτά.
2) Αν προτίθεται να προβεί στην πλήρη και συστηματική αξιοποίηση της περιουσίας διαθέτοντας, έστω μέρος αυτής στους αγρότες της περιοχής για ορθολογικότερη εκμετάλλευση.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης