Εγκατάλειψη και υπολειτουργία της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στην περιοχή Κοκκίνι Χάνι Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 10962
Ημερομηνία κατάθεσης: 10/2/2011

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: Εγκατάλειψη και υπολειτουργία της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στην περιοχή Κοκκίνι Χάνι Ηρακλείου.

Δυσμενή σχόλια δημιουργούνται από την εγκατάλειψη της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων που εδρεύει στην περιοχή Κοκκίνι-Χάνι Ηρακλείου αναφορικά με την παροχή υπηρεσιών στους σπουδαστές της.
Μάλιστα, με πρόσφατη καταγγελία του, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου (ΕΚΗ) κάνει λόγο για πλήρη αδιαφορία, εκφράζοντας αγωνία τόσο για την υγεία όσο και τη ζωή των σπουδαστών, αφού δεν τηρούνται οι στοιχειώδεις κανονισμοί που πρέπει να διέπουν αυτές τις σχολές.
Ταυτόχρονα, η εικόνα που δημιουργείται σε κάποιον όταν επισκεφτεί την σχολή, σίγουρα παραπέμπει σε αλλοτινές εποχές όπου η θέρμανση, η πυρασφάλεια και η καθαριότητα θεωρούνταν πολυτέλεια.
Επειδή, η αναβάθμιση και η συνακόλουθη βελτίωση των υπηρεσιών των σχολών αυτών θα επιδράσει καταλυτικά στον τουρισμό που τόσο πολύ ενδιαφέρει την Κρήτη.
Επειδή, η ανάδειξη αυτής της μορφής των προβλημάτων, τόσο από τα μέσα επικοινωνίας όσο και από την καταγγελία του ΕΚΗ δεν είναι αρκετή για να δώσει οριστική λύση, με αποτέλεσμα να είναι διάχυτο στους εμπλεκόμενους ένα αίσθημα δυσφορίας και ανασφάλειας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός
Αν προτίθεται, με δεδομένη την βούληση του να αναλάβει πρωτοβουλίες για την εξάλειψη αυτών των δυσάρεστων καταστάσεων, να προβεί άμεσα στην εξεύρεση πόρων για την επαρκή χρηματοδότηση της σχολής αυτής, δίδοντας λύση και ανακούφιση στους δεκάδες σπουδαστές της.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. ΣτρατάκηςΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ