Εγκατάλειψη του ΠΑΓΝΗ

Αριθμός πρωτ: 3183
Ημερομηνία κατάθεσης: 10/8/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Εγκατάλειψη του ΠΑΓΝΗ.

Με αλλεπάλληλες ερωτήσεις μου έχω επισημάνει τις ελλείψεις στα νοσοκομεία της Κρήτης τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμία θετική απάντηση από τους αρμόδιους στα αιτήματα που έχουν τεθεί τόσο για την πρόσληψη προσωπικού όσο και την έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού.
Όσον αφορά στις ανάγκες του ΠΑΓΝΗ σε ανθρώπινο δυναμικό ο πρόεδρος των εργαζομένων αναφέρει ότι δεν μπορούν οι υπάλληλοι να ανεχθούν άλλη μετάθεση ή μετάταξη υπαλλήλου του νοσοκομείου σε άλλη υπηρεσία. Σχετικά με την υλικοτεχνική υποδομή κάνει αναφορά για μηχανήματα πεπαλαιωμένα καθώς και για έλλειψη συμβολαίων συντήρησής τους.
Επειδή, το ΠΑΓΝΗ αποτελεί το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Κρήτης και κέντρο υποδοχής για ύποπτα κρούσματα του ιού της νέας γρίπης.
Επειδή, η έλλειψη προσωπικού και υλικοτεχνικών υποδομών δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου
Επειδή, η πλήρης εγκατάλειψη του ΠΑΓΝΗ από την κυβέρνηση εντάσσεται, όπως καθημερινά διαπιστώνεται, στη γενικότερη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης και κατάργησης του εθνικού συστήματος υγείας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ.Υπουργός:
Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την κάλυψη των αναγκών του ΠΑΓΝΗ σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και την προμήθεια του αναγκαίου υλικοτεχνικού εξοπλισμού για τη σωστή λειτουργία του νοσοκομείου.

Ο Ερωτών βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης