Εγκατάλειψη των έργων αποκατάστασης στο Πανάνειο Νοσοκομείο Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 9658
Ημερομηνία κατάθεσης: 10/11/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2) ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
3) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: Εγκατάλειψη των έργων αποκατάστασης στο Πανάνειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Στην απάντηση της 13785/6-6-08 Ερώτησής μου σχετικά με το θέμα, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης απαντάει το αυτονόητο, ότι δηλαδή: «Ο προϋπολογισμός για την αναστήλωση ανέρχεται στο ποσό των 1.760.821 ευρώ και μέχρι τις αρχές του 2007 είχαν εκταμιευτεί περίπου 700.000 ευρώ. Από τότε έως σήμερα έχουν σταματήσει όλα τα έργα στο Πανάνειο Νοσοκομείο λόγω μη χρηματοδότησης του έργου. Η Επιτροπή Παρακολούθησης δεν συνεδριάζει, γιατί λόγω μη επιχορήγησης πλέον του έργου έχουν διακοπεί οι εργασίες από το Σεπτέμβριο του 2007».
Επειδή το Υπουργείου Πολιτισμού στην ίδια Ερώτηση απαντάει ότι: «Η συνολική χρηματοδότηση του έργου μέχρι σήμερα από τη ΓΓΑ είναι ύψους 724.805,95 ευρώ. Εκκρεμεί ένας λογαριασμός 150.000 ευρώ ο οποίος θα τακτοποιηθεί μόλις το επιτρέψουν τα οικονομικά δεδομένα της ΓΓΑ».
Επειδή με επανειλημμένες Ερωτήσεις μου έχω θέσει το ζήτημα της διακοπής των εργασιών μετατροπής του πρώην, ερειπωμένου σήμερα, νοσοκομείου σε Κέντρο Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού, αλλά και διαγνωστικού κέντρου γενετικής, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία μονάδας οικογενειακού προγραμματισμού, προγεννητικού ελέγχου, παιδοψυχιατρικής, εργοθεραπείας, λογοθεραπείας, κλινικής κυτταρογενετικής κλπ.,
Επειδή, αν και υπήρξε δέσμευση για την ολοκλήρωση της υλοποίησης αυτού του πολύ σημαντικού έργου, τόσο κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής Ερώτησής μου στην ολομέλεια της Βουλής στις αρχές του 2007, όσο και από τον Υπουργό κατά την παρουσία του στο Ηράκλειο, ότι θα χρηματοδοτήσει άμεσα το έργο με 200.000 ευρώ για να συνεχιστεί μέσα στο 2008 και στη συνέχεια με άλλα 1.300.000 μέσα στο 2009, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.
Επειδή η αδυναμία της Κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει είναι εμφανής,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Αν προτίθενται να δώσουν άμεσες εντολές για τη χρηματοδότηση του έργου ανακατασκευή-ανάπλαση του κτιρίου του Πανάνειου Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης, όπως έχουν δεσμευτεί, προκειμένου να ξεκινήσουν εκ νέου και να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης