Εικόνες χάους στο λιμάνι του Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 389
Ημερομηνία κατάθεσης: 18/7/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

ΘΕΜΑ : Εικόνες χάους στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Τις εικόνες και τις συνθήκες χάους που επικρατούν στο λιμάνι του Ηρακλείου συγκεκριμένες μέρες, οπότε και καταπλέουν πέραν των πλοίων της γραμμής και κρουαζιερόπλοια, καυτηριάζουν τοπικά δημοσιεύματα.
Εικόνες οι οποίες εκθέτουν το Ηράκλειο και αποτελούν καίριο πλήγμα για τον τουρισμό της Κρήτης, αφού η έλλειψη προβλητών και υποδομών υποδοχής επιβατών στο λιμάνι, ιδιαίτερα τις μέρες προσέλευσης πολλών πλοίων στο ζενίθ της τουριστικής περιόδου, δημιουργούν μία ανεξέλεγκτη και χαοτική κατάσταση σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας.
Η μη εκβάθυνση προβλήτας μπροστά από τον επιβατικό σταθμό, προκειμένου να δένουν εκεί κρουαζιερόπλοια με βύθισμα πάνω από 8.5 μ. που όφειλε να έχει αποπερατώσει εδώ και τρεισήμισι μήνες ο Οργανισμός Λιμένα Ηρακλείου, δημιουργεί μείζον πρόβλημα.
Επειδή ο ΟΛΗ δεν έχει προβεί στη δημιουργία παρεμβάσεων οι οποίες θα αποσκοπούν αφενός στην αποσυμφόρηση και αφετέρου στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, όπως για παράδειγμα με την αξιοποίηση του παλαιού επιβατικού σταθμού.
Επειδή ο ΟΛΗ δεν έχει μεριμνήσει ούτε για τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών εξυπηρέτησης των ΑμΕΑ στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπως επεσήμανα με την 141/11-7-07 Ερώτησή μου,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να εκλείψουν οι εικόνες και οι συνθήκες χάους που επικρατούν στο λιμάνι του Ηρακλείου, ιδιαίτερα τις ημέρες προσέλευσης κρουαζιερόπλοιων, οι οποίες εκθέτουν το Ηράκλειο και αποτελούν καίριο πλήγμα για τον τουρισμό της Κρήτης.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης