Εισηγητής στη Βουλή ο Μ.Στρατάκης σε 3 κυρώσεις συμβάσεων ανάμεσα σε Ελλάδα, Καναδά, Ομόσπονδη Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας και Αζερμπαϊτζάν

Ηράκλειο 3/2/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εισηγητής από πλευράς ΠΑΣΟΚ των τριών κυρώσεων συμβάσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και στον Καναδά, την Ομόσπονδη Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας και το Αζερμπαϊτζάν, θα είναι την Πέμπτη 4/2/10 ο βουλευτής Ηρακλείου κ.Μανόλης Σοφ. Στρατάκης, στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
Συγκεκριμένα, θα συζητηθούν:
– Η κύρωση της σύμβασης μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Καναδά, για την αποφυγή της διπλής φορολογίας και την πρόληψη της φοροδιαφυγής αναφορικά με τους φόρους εισοδήματος και κεφαλαίου. Η σύμβαση αυτή, για την οποία η διαπραγμάτευση κράτησε 25 χρόνια, ρυθμίζει ευνοϊκά τον τρόπο φορολόγησης των συντάξεων, που λαμβάνονται από τον Καναδά και αναμένεται να συμβάλλει ουσιαστικά στον επαναπατρισμό Ελλήνων συνταξιούχων από τη χώρα αυτή.
– Η κύρωση της σύμβασης μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Κράτους της Ομοσπόνδου Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας για την αποφυγή της διπλής φορολογίας αναφορικά με τους φόρους εισοδήματος και κεφαλαίου.
– Η κύρωση της σύμβασης μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν για την αποφυγή της διπλής φορολογίας και την αποτροπή της φοροδιαφυγής αναφορικά με τους φόρους επί του εισοδήματος και κεφαλαίου.

Η κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη σύναψη τέτοιων συμβάσεων, γιατί αποτελούν σημαντικό μέσο για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων σε κρίσιμους τομείς για την ελληνική οικονομία και για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.