Εκμετάλλευση και αξιοποίηση ακινήτων του ελληνικού Δημοσίου στο Ηράκλειο

Αριθμός πρωτ: 15419
Ημερομηνία κατάθεσης: 3/3/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Εκμετάλλευση και αξιοποίηση ακινήτων του ελληνικού Δημοσίου στο Ηράκλειο.

Με την 11746/18-12-08 Ερώτησή μου είχα επισημάνει ότι το Επιμελητήριο Ηρακλείου με επιστολή του τότε προς τον πρόεδρο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου μεταφέρει τις διαμαρτυρίες των μελών του γιατί παραχωρούνται τα ακίνητα του Δημοσίου σε πολυεθνικές επιχειρήσεις χωρίς να λαμβάνουν γνώση οι τοπικές επιχειρήσεις.
Επειδή ακόμη, όποιες από τις τοπικές επιχειρήσεις τολμούν βήματα συμπράξεων συνενώσεων και επενδύσεων , αντιμετωπίζονται με αδιαφορία από την Πολιτεία και δεν έχουν καμιά υποβοήθηση για να αντιπαρατεθούν στα εισβάλλοντα στην πόλη του Ηρακλείου πολυεθνικά συμφέροντα.
Επειδή ουσιαστικά η τοπική επιχειρηματική κοινότητα ζητά ενημέρωση για τις επιχειρηματικές κινήσεις που δρομολογούνται στο Ηράκλειο αλλά και την συνδρομή της Πολιτείας, προκειμένου να ανταγωνιστούν με τους ίδιους τρόπους με τους οποίους κτυπιούνται.
Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχω λάβει καμιά απάντηση για το σοβαρό αυτό ζήτημα,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να ενημερώσει την τοπική επιχειρηματική κοινότητα για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται στην περιοχή του Ηρακλείου από ξένες επιχειρήσεις και αν προτίθεται να ενισχύσει τις προσπάθειες συμπράξεων και συνενώσεων των τοπικών επιχειρήσεων για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στον ανταγωνισμό.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης