Εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή φράγματος στο δημοτικό διαμέρισμα Παναγιά του Δήμου Κόφινα στο Νομό Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 7462
Ημερομηνία κατάθεσης: 27/2/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
2) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
3) ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή φράγματος στο δημοτικό διαμέρισμα Παναγιά του Δήμου Κόφινα στο Νομό Ηρακλείου.

Οι πρόσφατες έρευνες της υπηρεσίας υδάτων της περιφέρειας για την περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Παναγιά του Δήμου Κόφινα στο Νομό Ηρακλείου είναι άκρως ανησυχητικές για τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής.
Για την αντιμετώπιση του προβλήματος ο Δήμος Κόφινα προχώρησε στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Ανατολικής Κρήτης (ΟΑΝΑΚ) προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η εκπόνηση της απαιτούμενης μελέτης για την κατασκευή φράγματος στην περιοχή Βαζοχάρακα στο Δ.Δ. Παναγιάς.
Επειδή πρόκειται για ένα έργο το οποίο από τη μια θα εμπλουτίσει τον υδροφόρο ορίζοντα της ευρύτερης περιοχής και από την άλλη θα συμβάλει στην άρδευση των καλλιεργειών κατά τους θερινούς μήνες.
Επειδή το φράγμα, χωρητικότητας 50.000 κυβικών, που θα πρέπει να κατασκευαστεί προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα στην περιοχή είναι έργο άμεσης προτεραιότητας και θα πρέπει να ολοκληρωθούν έγκαιρα όλες οι διαδικασίες,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν και με ποιο χρονοδιάγραμμα, προκειμένου να ολοκληρωθούν χωρίς καθυστέρηση οι διαδικασίες για την εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή φράγματος στην περιοχή Βαζοχάρακα του Δ.Δ. Παναγιάς του Δήμου Κόφινα στο Νομό Ηρακλείου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ.ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ