Εκστρατεία για τη διανομή γάλακτος στα σχολεία

Αριθμός πρωτ: 8490
Ημερομηνία κατάθεσης: 20/10/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
2) ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
3) ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: Εκστρατεία για τη διανομή γάλακτος στα σχολεία.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφέρει οτι ξεκινά από την Κύπρο πανευρωπαϊκή εκστρατεία για τη διανομή γάλακτος στα σχολεία.
Η ενημερωτική αυτή εκστρατεία αποσκοπεί στη συνειδητοποίηση των οφελειών από την κατανάλωση γάλακτος αλλά και στην ενημέρωση για τη διάθεση κοινοτικών κονδυλίων στα σχολεία.
Η διανομή του γάλακτος θα συμβάλλει στην διασφάλιση τόσο της υγείας των παιδιών αλλά και θα τα ενθαρρύνει να ακολουθήσουν υγιεινή διατροφή.
Με δεδομένο οτι η παχυσαρκία, το υπερβολικό βάρος και οι κακές διατροφικές συνήθειες, αποτελούν σημαντικά προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή οι νέοι της ΕΕ, είναι αναγκαία η προώθηση της σωστής διατροφής και των σωστών διατροφικών συνηθειών.
Επειδή η εκστρατεία αυτή θα πρέπει να συνδυαστεί και με τη πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής για διανομή δωρεάν φρούτων και λαχανικών στα σχολεία της χώρας, όπως είχα επισημάνει και με την 280/9-7-2008 Ερώτησή μου.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ.Υπουργοί:
Με ποιό σχεδιασμό θα καταστρώσουν εθνικές στρατηγικές, εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες καθώς και πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης των παιδιών και των νέων γενικότερα, προκειμένου να εφαρμοστούν με επιτυχία οι εκστρατείες διανομής γάλακτος, φρούτων και λαχανικών στα σχολεία, για τη διασφάλιση της υγείας της νεολαίας.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης