Εκτός λειτουργίας ο στεφανιογράφος στο ΠΑΓΝΗ

Αριθμός πρωτ: 14276
Ημερομηνία κατάθεσης: 11/6/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ : Εκτός λειτουργίας ο στεφανιογράφος στο ΠΑΓΝΗ.

Εκτός λειτουργίας τέθηκε το πεπαλαιωμένο μηχάνημα στεφανιογραφίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, λόγω βλάβης, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν σημαντικές και ζωτικής σημασίας εξετάσεις για τους ασθενείς, όπως είναι οι στεφανιογραφίες και αγγειοπλαστικές αγγειογραφίες.
Αν και τα επείγοντα περιστατικά εξυπηρετούνται από μηχάνημα του ακτινολογικού τμήματος του νοσοκομείου, η πλειοψηφία των πολιτών, προκειμένου να εξυπηρετηθεί, αναγκάζεται να απευθύνεται σε ιδιωτικές κλινικές και κέντρα, τουλάχιστον μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη του στεφανιογράφου.
Επειδή, όπως επισημαίνεται, το μηχάνημα είναι 20ετίας και παρουσιάζει συχνά προβλήματα.
Επειδή εδώ και χρόνια εκκρεμεί η προμήθεια 2 σύγχρονων στεφανιογράφων, η οποία όμως καθυστερεί λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων.
Επειδή με επανειλημμένες Ερωτήσεις μου έχω αναφερθεί στην κατάσταση που επικρατεί στο απαξιωμένο πλέον Εθνικό Σύστημα Υγείας, με απώτερο στόχο την αναγκαστική στροφή των ασθενών προς τον ιδιωτικό τομέα υγείας,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου αφενός να αποκατασταθεί η βλάβη στο πεπαλαιωμένο μηχάνημα στεφανιογραφίας στο ΠΑΓΝΗ και αφετέρου να καταστεί δυνατή η άμεση προμήθεια και λειτουργία των 2 σύγχρονων στεφανιογράφων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης