Ελλείψεις βιβλίων στα Δημοτικά Σχολεία του Νομού Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 2775
Ημερομηνία κατάθεσης: 3/12/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤOΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Ελλείψεις βιβλίων στα Δημοτικά Σχολεία του Νομού Ηρακλείου.

Εξακολουθούν να λείπουν σχολικά εγχειρίδια από τα Δημοτικά Σχολεία του Νομού Ηρακλείου, τρεις μήνες περίπου μετά την έναρξη της σχολικής περιόδου, με αποτέλεσμα, όπως καταγγέλλουν αιρετά μέλη του Ανώτερου Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Κρήτης (ΑΠΥΣΠΕ), οι δάσκαλοι να αναγκάζονται να αναζητούν το περιεχόμενο των βιβλίων που δεν υπάρχουν στο Διαδίκτυο και να βγάζουν φωτοτυπίες για να τις διανείμουν στα παιδιά.
Συγκεκριμένα πρόκειται για το δεύτερο τεύχος των μαθημάτων της Γλώσσας και των Μαθηματικών, βασικά μαθήματα από τα οποία οι μαθητές θα αποκτήσουν τις κατάλληλες βάσεις για τις σπουδές τους.
Παράλληλα, όπως επισημαίνεται, οι σχολικές επιτροπές έχουν υπερχρεωθεί και φέτος για να αγοράσουν τα δωρεάν σχολικά βιβλία με τα οποία θα έπρεπε να είναι εφοδιασμένοι οι μαθητές.
Επειδή στην απάντηση της 187/1-10-07 σχετικής Ερώτησής μου υπογραμμίζατε τη σύντομη αποστολή όσων βιβλίων υπολείπονται στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας, η οποία εντούτοις μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί.
Επειδή τόσο οι ελλείψεις εκπαιδευτικών όσο και σχολικών εγχειριδίων συντελούν στη δυσλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων, τα οποία εξακολουθούν όπως αποδεικνύεται να υπολειτουργούν,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:

Εάν προτίθεται αφενός να καλύψει άμεσα και με επάρκεια τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ηρακλείου με το σύνολο των προβλεπόμενων βιβλίων και αφετέρου να καταβάλει στις σχολικές επιτροπές τα χρηματικά ποσά που έχουν δώσει προκειμένου να αγοράσουν βιβλία για τους μαθητές, τα οποία θα έπρεπε να είχαν διατεθεί δωρεάν εδώ και τρεις μήνες.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ