Εμπαιγμός ο τρόπος και το ποσοστό επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Καυσίμων

Αριθμός πρωτ: 2525
Ημερομηνία κατάθεσης: 25/7/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2) ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Εμπαιγμός ο τρόπος και το ποσοστό επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Καυσίμων.

Για εμπαιγμό κάνει λόγο ο Σύλλογος Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων Νομού Ηρακλείου σχετικά με τον τρόπο και το ποσοστό επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Καυσίμων, δικαίωμα από το οποίο εξαιρείται αδικαιολόγητα η κτηνοτροφική δραστηριότητα.
Ο ΣΕΚΝΗ επαναλαμβάνει την πάγια θέση του και καλεί την Κυβέρνηση να επιστρέψει συνολικά όλο το ποσό του Φόρου για γεωργική και κτηνοτροφική χρήση.
Για εμπαιγμό των αγροτών, όμως, κάνει λόγο και η ΓΕΣΑΣΕ, αφού τα ποσά που ορίζονται για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Καυσίμων είναι εξευτελιστικά, γεγονός που αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση δεν δίνει προτεραιότητα στους αγρότες και αδιαφορεί για τα εκρηκτικά προβλήματά τους, τα οποία σε μεγάλο βαθμό έχει προκαλέσει η ίδια με την πολιτική της.
Επειδή οι έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφοι προειδοποιούν πως δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν αδιαμαρτύρητα αυτό τον εμπαιγμό.
Επειδή η ΓΕΣΑΣΕ υποστηρίζει πως πρέπει να δοθεί πετρέλαιο στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες με πλήρη απαλλαγή του Ειδικού Φόρου, ανακουφίζοντας τα αγροτικά νοικοκυριά που δοκιμάζονται σκληρά από το δυσβάσταχτο καλλιεργητικό κόστος, την εκτίναξη των τιμών των καυσίμων και γενικότερα την ακρίβεια,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Αν προτίθενται να πάρουν πίσω την Κοινή Υπουργική Απόφαση, όπως ζητά σύσσωμος ο αγροτικός κόσμος, και να προβούν στον επαναπροσδιορισμό του ποσού της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Καυσίμων, τόσο για γεωργική, όσο και για κτηνοτροφική χρήση, δίχως εξαιρέσεις και αποκλεισμούς.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης