Εμπαιγμός των οικογενειών με τρία παιδιά

Αριθμός πρωτ: 3697
Ημερομηνία κατάθεσης: 27/8/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2) ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
3) ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Εμπαιγμός των οικογενειών με τρία παιδιά.

Για εμπαιγμό και μάλιστα απροκάλυπτο από την πλευρά της Κυβέρνησης, κάνουν λόγο οι οικογένειες με τρία παιδιά, καθώς με πρόσφατη ανακοίνωση του ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Νομού Ηρακλείου δίνει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν το γεγονός.
Οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης δια στόματος Πρωθυπουργού, για αναγνώριση και αποκατάσταση των οικογενειών με τρία παιδιά όχι μόνο δεν υλοποιήθηκαν αλλά ωστόσο παρατηρείται συστηματική προσπάθεια αποδόμησης των όποιων παροχών έχουν θεσμοθετηθεί, καθώς διάφορα ηλικιακά προσκόμματα ή ποσοστά και προϋποθέσεις που έχουν τεθεί ουσιαστικά αίρουν τα προνόμια αυτά.
Επειδή πρόσφατα δημιουργήθηκε πρόβλημα από τον ΟΓΑ με τη χορήγηση του πολυτεκνικού επιδόματος σε 10.000 οικογένειες, αφού όπως καταγγέλλεται τους χορηγήθηκε σχεδόν το μισό επίδομα από το προβλεπόμενο.
Επειδή υπάρχουν 20.000 και πλέον οικογένειες οι οποίες δεν έχουν λάβει καθόλου το επίδομα, όπως δείχνουν τα στοιχεία που παρουσίασε ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Ηρακλείου,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
1) Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η χορήγηση του επιδόματος πολυτεκνίας σε όλες τις οικογένειες με τρία παιδιά, καθώς και τι θα συμβεί με τις περίπου 10.000 οικογένειες που πήραν το μισό επίδομα από το προβλεπόμενο.
2) Σε ποιες ρυθμίσεις προτίθενται να προχωρήσουν προκειμένου να εξαλειφθούν τα διάφορα προσκόμματα που ουσιαστικά αναιρούν τις όποιες παροχές έχουν δοθεί στις οικογένειες με τρία παιδιά στη χώρα μας.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης