Ενίσχυση αστυνόμευσης στην πόλη του Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 7537
Ημερομηνία κατάθεσης: 28/2/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟN ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Ενίσχυση αστυνόμευσης στην πόλη του Ηρακλείου.

Την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης της αστυνόμευσης στην πόλη του Ηρακλείου, ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες, υπογραμμίζει ο τοπικός Εμπορικός Σύλλογος, καθώς παρατηρείται ανησυχητική αύξηση της παρανομίας και της παραβατικότητας.
Ενδεικτικά ο Σύλλογος κάνει αναφορά στις περιπτώσεις διαρρήξεων καταστημάτων και αυτοκινήτων, στις καταστροφές βιτρινών αλλά και στις ληστείες σε ανυποψίαστους περαστικούς και ιδιαίτερα γυναίκες.
Επειδή επικρατεί ανησυχία και φόβος μεταξύ των εμπόρων οι οποίοι ζητούν εντατικοποίηση της αστυνόμευσης της πόλης για την προστασία των περιουσιών τους.
Επειδή η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού στην τοπική αστυνομία, είναι γνωστή και εμφανής, με αποτέλεσμα παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του λιγοστού προσωπικού, η εγκληματικότητα να έχει αυξητική τάση.
Επειδή ο Εμπορικός Σύλλογος έχει επισημάνει πολύ καιρό πριν τη μείωση του αστυνομικού προσωπικού της Αστυνομικής δύναμης του Ηρακλείου με την αποχώρηση 50 περίπου ανδρών ετησίως, παρά την αύξηση του πληθυσμού της περιοχής κατά 50% περίπου,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να ενισχύσει την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου με ανθρώπινο δυναμικό ικανό σε αριθμό προκειμένου να εντατικοποιηθεί η αστυνόμευση της πόλης για την προστασία των περιουσιών των κατοίκων, ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες που παρατηρείται αύξηση της παραβατικότητας, όπως ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ