Ενίσχυση του 1ου ΕΠΑΛ ΜΟΙΡΩΝ

Αριθμός πρωτ: 1252
Ημερομηνία κατάθεσης: 30/6/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Ενίσχυση του 1ου ΕΠΑΛ ΜΟΙΡΩΝ.

Την ανάγκη στήριξης από τη πολιτεία για τη συνέχιση του έργου που παράγει το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Μοιρών ζητάει ο διευθυντής του σχολείου.
Σύμφωνα με τον ίδιο απαιτείται μια σοβαρή εργαστηριακή υποδομή αλλά και το κατάλληλο μορφωτικό περιβάλλον για να μπορέσει το σχολείο να δώσει την ανάλογή και απαιτούμενη μόρφωση στα παιδιά. Για το λόγο αυτό, χρειάζεται και η συνδρομή της πολιτείας ώστε να λυθούν προβλήματα που αφορούν τόσο στην έγκαιρη τοποθέτηση των καθηγητών κάθε χρόνο όσο και την εξασφάλιση του απαιτούμενου εργαστηριακού εξοπλισμού για την λειτουργία του σχολείου. Οι ανάγκες του σχολείου σε εξοπλισμό αλλά και έμψυχο δυναμικό έχουν ήδη καταγραφεί και έχουν αποσταλεί προς τους αρμόδιους φορείς.
Επειδή, όπως αναφέρεται και σε έγγραφο του σχολείου προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, λόγω της προοπτικής αύξησης του αριθμού των φοιτούντων μαθητών οι υπάρχουσες κτιριακές εγκαταστάσεις σύντομα δεν θα επαρκούν.
Επειδή, όπως επισημαίνει και ο αντιδήμαρχος Μοιρών, οι απόφοιτοι του 1ου ΕΠΑΛ Μοιρών αποτελούν τη ραχοκοκακαλιά της επαγγελματικής δραστηριότητας όλης της Μεσαράς.
Επειδή, όπως επανειλημμένα έχω επισημάνει με σχετικές ερωτήσεις μου, με τελευταία τη 15574/5-3-09, η Κυβερνήση με τις αποφάσεις της έχει συμβάλλει στη συστηματική απαξίωση της τεχνικοεπαγγελματικής εκπαίδευσης στη χώρα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ.Υπουργός:
Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν το 1ο ΕΠΑΛ Μοιρών αλλά και όλων των ΕΠΑΛ της χώρας προκειμένου να ομαλοποιηθεί η λειτουργία τους ώστε να καλύψουν τον ρόλο για τον οποίο και ιδρύθηκαν .

Ο Ερωτών βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης