Ενίσχυση των Κτηνιατρικών υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 863
Ημερομηνία κατάθεσης: 30/7/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Ενίσχυση των Κτηνιατρικών υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου.

Οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου εντόπισαν και κατέσχεσαν πρόσφατα μεγάλες ποσότητες, 23 τόνους, κατεψυγμένου κινέζικου γαλέου στις οποίες υπήρχαν συγκεντρώσεις υδραργύρου ιδιαίτερα υψηλές και άρα άκρως επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.
Οι συνεχείς έλεγχοι και η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλετε από την πλευρά των αρμόδιων υπηρεσιών της Ν.Α. Ηρακλείου για την προστασία των πολιτών, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα αποδεικνύουν ότι, εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλο πρόβλημα εξαιτίας του αποδεκατισμού των συγκεκριμένων υπηρεσιών, χωρίς ωστόσο να υπάρχει προοπτική αναπλήρωσης του προσωπικού.
Επειδή οι υπηρεσίες ελέγχου με το ελλιπέστατο προσωπικό δουλεύουν εξαντλητικά και με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο, προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες του νησιού, ωστόσο οι μεγάλες ελλείψεις του προσωπικού δεν αντιμετωπίζονται με τη δέουσα προσοχή από το Υπουργείο,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να προβεί άμεσα στην πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων προσωπικού που υπάρχουν στις κτηνιατρικές υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου, αφού οι ανάγκες είναι μεγάλες και το υφιστάμενο υπαλληλικό προσωπικό εργάζεται ακατάπαυστα.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης