Εναλλακτικές πηγές ενέργειας

Αριθμός πρωτ: 300
Ημερομηνία κατάθεσης: 16/7/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2) ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ : Εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Οι ειδικοί σε θέματα ενέργειας και κλίματος επισημαίνουν ότι η τεχνολογία μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου, ωστόσο τα κονδύλια που διατίθενται προς την κατεύθυνση αυτή είναι ιδιαίτερα χαμηλά, αφού δεν υπάρχει η αντίστοιχη πολιτική βούληση.
Αν και πλέον υπάρχουν οι ανεμογεννήτριες για να εκμεταλλευτούν την αιολική ενέργεια, ηλιακές κυψέλες ικανές να τροφοδοτήσουν με ηλεκτρισμό ολόκληρα εργοστάσια και οι αυτοκινητοβιομηχανίες επενδύουν συνεχώς σε υβριδικά μοντέλα φιλικά προς το περιβάλλον, το εύρος της αναγκαίας επένδυσης, είναι χαμηλό και ανέρχεται μόλις στο 1% του παγκόσμιου ΑΕΠ.
Επειδή η χώρα μας μετά και τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν ανεπανόρθωτα και σε ευρεία κλίμακα το οικοσύστημα της ευρύτερης περιοχής του Λεκανοπεδίου, της Κρήτης αλλά και της χώρας γενικότερα, επιτάσσει την άμεση λήψη μέτρων και δράσεων που θα χρηματοδοτηθούν από την Πολιτεία προκειμένου να υπάρξουν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση ενός από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες κοινωνίες, του φαινομένου του θερμοκηπίου.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
1) Εάν προτίθενται να προβούν στη δημιουργία κινήτρων για την αύξηση των επενδύσεων στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας στους διάφορους παραγωγικούς κλάδους.
2) Εάν προτίθενται να προβούν στην αύξηση των κονδυλίων για την καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου, το οποίο διαπιστώνουμε περισσότερο από ποτέ πόσο καταστροφικά αποτελέσματα έχει για την ποιότητα της ζωής στη σύγχρονη κοινωνία.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης