Ενοίκια αχρησιμοποίητων κτηρίων του ΙΚΑ στο Ηράκλειο

Αριθμός πρωτ: 17696
Ημερομηνία κατάθεσης: 13/4/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Ενοίκια αχρησιμοποίητων κτηρίων του ΙΚΑ στο Ηράκλειο.

Ερωτηματικά προκαλεί η κατασπατάληση δημοσίου χρήματος για την πληρωμή ενοικίων σε κτήρια όπου στεγάζονταν οι υπηρεσίες του ΙΚΑ Ηρακλείου, και τώρα έχουν εγκαταλειφθεί καθώς μεταφέρθηκαν στο νέο κτήριο στην περιοχή του Εσταυρωμένου.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, το ΙΚΑ καλείται για τους επόμενους μήνες να καταβάλει ποσό της τάξης των 200.000 ευρώ σε ενοίκια για τα κτήρια των οδών Γερωνυμάκη, Ηφαίστου και Δημοκρατίας, εξαιτίας της σοβαρής παράλειψης της Διοίκησης να ενημερώσει τους ιδιοκτήτες των κτηρίων αυτών για την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του ΙΚΑ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, οι ιδιοκτήτες να αξιώνουν ενοίκια για τις ιδιοκτησίες τους μέχρι τη λήξη των συμβολαίων.
Επειδή, πρόκειται για μια κωμικοτραγική κατάσταση, καθώς το νέο κτήριο του ΙΚΑ στον Εσταυρωμένο, έγινε για ακριβώς αυτόν τον λόγο, της εξοικονόμησης χρημάτων από τα ενοίκια αυτά.
Επειδή έχουν προσφύγει ήδη στη δικαιοσύνη τόσο η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου όσο και εκπρόσωποι των συνταξιούχων του νομού Ηρακλείου.
Επειδή είναι απαράδεκτο να κατασπαταλείται κατ’αυτόν τον τρόπο το δημόσιο χρήμα, την ώρα που οι συντάξεις του ΙΚΑ δεν αυξάνουν και οι παρεχόμενες υπηρεσίες δεν βελτιώνονται.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Η κ.Υπουργός
Σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα με τα ενοίκια που χρωστά το ΙΚΑ στους ιδιοκτήτες των κτηρίων, όπου στεγάζονταν μέχρι πρόσφατα οι υπηρεσίες του, και να αποτρέψει με κάθε τρόπο την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης