Εξοπλισμός Δημοτικού Σταδίου Μοιρών

Αριθμός πρωτ: 7616
Ημερομηνία κατάθεσης: 4/5/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟN ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ : Εξοπλισμός Δημοτικού Σταδίου Μοιρών.

Η απάντηση στη σχετική Ερώτησή μου 6247/27-3-07 αναφέρει ότι απαιτείται έγγραφο αίτημα του Δήμου Μοιρών προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τον απαραίτητο εξοπλισμό του Δημοτικού Σταδίου Μοιρών.
Η αλήθεια είναι ότι το αίτημα έχει ήδη υποβληθεί δύο φορές, για πρώτη φορά το Δεκέμβριο του 2005 και για δεύτερη φορά τον Ιανουάριο του 2007.
Πέραν αυτού η χρηματοδότητη σταδιακά των προμηθειών αυτών μέσω ένταξής τους στο πρόγραμμα «Θησέας» υποδηλώνει την πρόθεση της Κυβέρνησης να επιβαρύνει ένα ήδη ανεπαρκές πρόγραμμα χρηματοδότησης με το οποίο δήθεν θα καλυφθούν όλες οι ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Επειδή η απάντηση αυτή αποτελεί υπεκφυγή του Υπουργείου για κάλυψη των πραγματικών αναγκών και την προώθηση του αθλητισμού, ως έχει υποχρέωση η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Επειδή τα τοπικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας προβάλλουν αυτές τις ελλείψεις και τα νιάτα της περιοχής δυσανασχετούν από την έλλειψη επαρκών υποδομών άθλησης,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο κ. Υπουργός:

Αν προτίθενται να ενισχύσει το Δήμο Μοιρών για να προβεί στον εξοπλισμό του Δημοτικού Σταδίου ή να παραχωρήσει εξοπλισμό από τις προμήθειες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για πλήρη αξιοποίηση του Σταδίου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης