Επίσπευση διαδικασιών για μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στις νέες Δ/νσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων

Αριθμός πρωτ: 18755
Ημερομηνία κατάθεσης: 4/7/2011

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
2) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Επίσπευση διαδικασιών για μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στις νέες Δ/νσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Σε πρόσφατη απάντηση του Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε Ερώτηση μου (17509/6-6-2011) σχετικά με την καταβολή οικονομικής ενίσχυσης στους δικαιούχους του Μέτρου 132 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, αναφέρεται ότι «από τον Οκτώβριο του 2010 προωθήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για υπογραφή, σχέδιο ΚΥΑ με το οποίο οι σχετικές αρμοδιότητες παραλαβής των αιτήσεων πληρωμής που θα υπέβαλαν οι δικαιούχοι και της συνεπακόλουθης αναγνώρισης και εκκαθάρισης των σχετικών δαπανών, θα μεταβιβάζονταν στις νέες Δ/νσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων (πρώην Δ/νσεις Αγροτικής Ανάπτυξης των Νομαρχιών), ως φορέας υλοποίησης του Μέτρου. …Το εν λόγω σχέδιο ΚΥΑ όμως δεν υπογράφηκε από το Υπ.Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης καθώς, απαιτείται η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για τη μεταβίβαση τέτοιων αρμοδιοτήτων, συνεπεία του Ν.3852/2010 (Καλλικράτης)».
Επειδή, μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει η έκδοση του σχετικού ΠΔ και είναι σε εκκρεμότητα οι πληρωμές των δικαιούχων, οι οποίοι αγωνιούν για την εξέλιξη της διαδικασίας.
Επειδή το εν λόγω ΠΔ, σε συνδυασμό με την ΚΥΑ, θα ξεμπλοκάρει αρκετές διαδικασίες που παραμένουν σε εκκρεμότητα, ενώ θα έπρεπε να είχε ήδη γίνει αρκετό καιρό πριν και να μην δημιουργούνται καθυστερήσεις και δυσλειτουργία στο δημόσιο τομέα.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ.Υπουργοί,
Πότε προτίθενται να εκδόσουν το σχετικό ΠΔ και την ΚΥΑ ώστε να ξεκαθαριστούν οι αρμοδιότητες των νέων οργάνων της αυτοδιοίκησης, προκειμένου να ξεμπλοκαριστούν διάφορες διαδικασίες από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας προς όφελος του πολίτη, που είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντος όλων μας.

Ο ερωτών βουλευτής
Μανόλης Σοφ. ΣτρατάκηςΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ