Επαναλειτουργία του τοπικού καταστήματος ΟΤΕ στο δήμο Τυμπακίου

Αριθμός πρωτ: 8172
Ημερομηνία κατάθεσης: 17/5/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Επαναλειτουργία του τοπικού καταστήματος ΟΤΕ στο δήμο Τυμπακίου.

Με τη 4533/20-2-07 ερώτησή μου είχα επισημάνει την επιτακτική ανάγκη επαναλειτουργίας του τοπικού καταστήματος ΟΤΕ στο Τυμπάκι, καθώς η διακοπή λειτουργίας του έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών τόσο του δήμου Τυμπακίου όσο και των περιφερειακών δήμων Λάμπης και Κουρητών.
Στην απάντηση της ως άνω Ερώτησης αναφέρεται ότι η διοίκηση της εταιρείας εξετάζει τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα μπορούσε να λειτουργήσει και πάλι το τοπικό κατάστημα, εν τούτοις μέχρι σήμερα καμία απόφαση δεν έχει παρθεί και ο δήμαρχος Τυμπακίου επανέρχεται με δεύτερο αίτημά του για το ίδιο θέμα, θεωρώντας πως η υπάρχουσα κατάσταση δεν αρμόζει σε ευρωπαϊκό δήμο.
Επειδή η μετακίνηση των δημοτών Τυμπακίου στο κατάστημα του ΟΤΕ στις Μοίρες, πέρα από την ταλαιπωρία και το έξτρα κόστος, συνεπάγεται και την αναβολή των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων προκειμένου να πληρώσουν το λογαριασμό του τηλεφώνου.
Επειδή οι ειδικές κατηγορίες ατόμων, όπως οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, αδυνατούν να ανταποκριθούν στην μετακίνηση σε άλλο δήμο προκειμένου να πληρώσουν τις οφειλές τους στον ΟΤΕ εμπρόθεσμα, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται με τα έξοδα επανασύνδεσης.
Επειδή το σοβαρό ενδεχόμενο μεγάλων επενδύσεων στο Δήμο επιβάλλει την ύπαρξη σύγχρονων τηλεπικοινωνιακών υποδομών και λειτουργιών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:

Αν προτίθεται να εισηγηθεί στη διοίκηση του ΟΤΕ προκειμένου να γίνει δεκτό το αίτημα των κατοίκων αλλά και της Δημοτικής Αρχής για άμεση επαναλειτουργία του τοπικού καταστήματος του ΟΤΕ στο Τυμπάκι.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης