Επαναλειτουργία του τοπικού καταστήματος ΟΤΕ στο δήμο Τυμπακίου

Αριθμός πρωτ: 772
Ημερομηνία κατάθεσης: 26/7/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Επαναλειτουργία του τοπικού καταστήματος ΟΤΕ στο δήμο Τυμπακίου.

Με τις 4533/20-2-07, 8172/17-5-07 Ερωτήσεις μου, είχα επισημάνει την επιτακτική ανάγκη επαναλειτουργίας του τοπικού καταστήματος ΟΤΕ στο Τυμπάκι, καθώς η διακοπή λειτουργίας του έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών, τόσο του δήμου Τυμπακίου όσο και των περιφερειακών δήμων Λάμπης και Κουρητών.
Στην απάντηση των ως άνω Ερωτήσεων, αναφέρεται ότι η διοίκηση της εταιρείας εξετάζει τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα μπορούσε να λειτουργήσει και πάλι το τοπικό κατάστημα, εν τούτοις μέχρι σήμερα καμία απόφαση δεν έχει παρθεί.
Ο δήμαρχος Τυμπακίου επανέρχεται με εκ νέου αίτημά του για το ίδιο θέμα, εκφράζοντας, παράλληλα, τα παράπονα και την έντονη δυσαρέσκεια σημαντικής μερίδας δημοτών, των οποίων οι καθημερινές ανάγκες δεν εξυπηρετούνται.
Επειδή, λόγω αδυναμίας μετακίνησης, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις πληρωμής των οφειλών τους στον ΟΤΕ Μοιρών εμπρόθεσμα, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται με τα έξοδα επανασύνδεσης.
Επειδή οι δημότες διαμαρτύρονται, καθώς η μετάβαση στο κατάστημα του ΟΤΕ στις Μοίρες, προκειμένου να πληρώσουν το λογαριασμό του τηλεφώνου, πέρα από την ταλαιπωρία και το έξτρα κόστος, συνεπάγεται και την αναβολή των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων.
Επειδή οι ανάγκες της περιοχής είναι αυξημένες, δεδομένης της τουριστικής κίνησης τους θερινούς μήνες και της αθρόας προσέλευσης οικονομικών μεταναστών, οι οποίοι επιλέγουν το Δήμο Τυμπακίου για προσωρινή διαμονή.
Επειδή το σοβαρό ενδεχόμενο μεγάλων επενδύσεων στο Δήμο επιβάλλει την ύπαρξη σύγχρονων τηλεπικοινωνιακών υποδομών και λειτουργιών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:

Αν προτίθεται να παρέμβει στη διοίκηση του ΟΤΕ, προκειμένου να γίνει δεκτό το αίτημα των κατοίκων αλλά και της Δημοτικής Αρχής για άμεση επαναλειτουργία του τοπικού καταστήματος του ΟΤΕ στο Τυμπάκι.

Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης