Επαναλειτουργία του τοπικού καταστήματος της ΔΕΗ στον Πύργο Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 5288
Ημερομηνία κατάθεσης: 29/1/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Επαναλειτουργία του τοπικού καταστήματος της ΔΕΗ στον Πύργο Ηρακλείου.

Κλειστό παραμένει το υποκατάστημα της ΔΕΗ στον Πύργο Δήμου Αστερουσίων με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής που αναγκάζονται να μετακινούνται σε μακρινές αποστάσεις προκειμένου να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.
Μέχρι πρότινος υπάλληλος από το κατάστημα της ΔΕΗ Αρκαλοχωρίου μετέβαινε μία φορά την εβδομάδα στον Πύργο για την εξυπηρέτηση των κατοίκων, ωστόσο σταμάτησε να πηγαίνει, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια μεγάλης μερίδας δημοτών και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες που δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταβαίνουν σε άλλους Δήμους για την εξόφληση των λογαριασμών τους.
Επειδή ο Δήμος Αστερουσίων έχει υποβάλει έγγραφο αίτημα προκειμένου να εγκατασταθεί μόνιμος υπάλληλος στο υποκατάστημα του Πύργου ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει απάντηση ούτε από το Υπουργείο ούτε από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.
Επειδή οι δημότες διαμαρτύρονται καθώς υφίστανται τις συνεχείς ανατιμήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, οι υπηρεσίες της οποίας όμως στην περιοχή τους δεν βελτιώνονται αντιθέτως συνεχώς υποβαθμίζονται.
Επειδή η μετάβαση σε υποκατάστημα της ΔΕΗ άλλου Δήμου προκειμένου να εξυπηρετηθούν συνεπάγεται πέρα από την ταλαιπωρία και το έξτρα κόστος, και την αναβολή των επαγγελματικών δραστηριοτήτων των κατοίκων του Δήμου Αστερουσίων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να παρέμβει στη διοίκηση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, προκειμένου να γίνει δεκτό το αίτημα των κατοίκων αλλά και της Δημοτικής Αρχής για άμεση επαναλειτουργία του τοπικού υποκαταστήματος της ΔΕΗ με την εγκατάσταση ενός μόνιμου υπαλλήλου στον Πύργο.

Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ