Επαναπροσδιορισμός του ρόλου της ΕΛ.ΑΣ.

Αριθμός πρωτ: 11307
Ημερομηνία κατάθεσης: 10/12/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Θέμα: Επαναπροσδιορισμός του ρόλου της ΕΛ.ΑΣ.

Η Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου με Δελτίο Τύπου της 7/12/08 καταδικάζει τη δολοφονία του 15χρονου ανήλικου Αλέξη Γρηγορόπουλου και ζητά μια μεγάλη συγνώμη από την οικογένεια του, την οποία δεν ζήτησε η επίσημη Κυβέρνηση της χώρας.
Καταγγέλλει τη φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. γιατί έχει εδραιωμένη αντίληψη ότι πρότυπο καλού αστυνομικού είναι ο «ράμπο» και ότι αυτοσχεδιάζει και λειτουργεί εμπειρικά με βάση παρωχημένες συνταγές άλλων εποχών χωρίς να έχει επαφή με την ελληνική πραγματικότητα.
Επειδή όπως τονίζουν δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον για αλλαγή πεπαλαιωμένων νοοτροπιών και αντιλήψεων ούτε για εμπέδωση αστυνομικής συνείδησης και σεβασμού των ατομικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών, όπως ήταν το βασικό αίτημα του 18ου Συνεδρίου της Π.Ο.Α.Σ.Υ.,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να κάνει δεκτό το αίτημα της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου αλλά και των αστυνομικών όλης της χώρας για επαναπροσδιορισμό του ρόλου της ΕΛ.ΑΣ. και αφού απαντηθεί από διακομματική Επιτροπή της Βουλής, το ερώτημα: Τι Αστυνομία θέλουμε και γιατί τη θέλουμε.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης