Επιβεβλημένη η παρουσία γιατρού στο Κολυμβητήριο Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 7916
Ημερομηνία κατάθεσης: 11/5/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
2) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: Επιβεβλημένη η παρουσία γιατρού στο Κολυμβητήριο Ηρακλείου.

Επιβεβλημένη κρίνεται η διαρκής παρουσία γιατρού στις εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου Ηρακλείου, προκειμένου να υπάρχει άμεση παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ενδεχόμενου ατυχήματος.
Ο χώρος του κολυμβητηρίου Ηρακλείου φιλοξενεί πολλούς αθλητικούς συλλόγους και χιλιάδες είναι τα άτομα όλων των ηλικιών που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεών του. Εντούτοις, μόνο μία νοσηλεύτρια καλείται να αντιμετωπίσει τα έκτακτα περιστατικά που χρήζουν ιατρικής φροντίδας, τα οποία, λόγω της φύσης του αθλήματος αλλά λόγω και του μεγάλου αριθμού των μικρών παιδιών που μαθαίνουν κολύμπι, είναι πολλά.
Επειδή επανειλημμένως έχουν συμβεί πολλά ατυχήματα στους αθλητικούς χώρους, γεγονός που επιβάλλει την προληπτική παρουσία γιατρού σε όλες τις εγκαταστάσεις μαζικού αθλητισμού.
Επειδή μία νοσηλεύτρια καλείται να ανταποκριθεί σε όλα τα περιστατικά και να αναλάβει την ευθύνη παροχής ιατρικών υπηρεσιών.
Επειδή ο τοπικός τύπος προβάλλει το όλο θέμα και τα παράπονα των πολιτών,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:

Αν προτίθενται να προβούν στη δημιουργία θέσης ιατρού στο Κολυμβητήριο Ηρακλείου, αλλά και να την καλύψουν, προκειμένου να τυγχάνουν ιατρικής φροντίδας οι αθλούμενοι στις εγκαταστάσεις του σε περίπτωση ατυχήματος.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης