Επικίνδυνες για τους ασθενείς οι εφημερίες στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 9745
Ημερομηνία κατάθεσης: 4/4/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ : Επικίνδυνες για τους ασθενείς οι εφημερίες στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Το επιστημονικό συμβούλιο του Βενιζέλειου Νοσοκομείου αποφάνθηκε πρόσφατα ότι οι εφημερίες του νοσοκομείου χωρίς τους ειδικευόμενους γιατρούς είναι επικίνδυνες και μπορεί να αποβούν σε βάρος των ασθενών.
Ως γνωστόν οι ειδικευόμενοι γιατροί έχουν προβεί σε επίσχεση εργασίας εξαιτίας του ότι δεν έχουν πληρωθεί εδώ και τρεις μήνες.
Επειδή η εξέλιξη αυτή έχει δημιουργήσει αναστάτωση στους νοσηλευόμενους και τους ασθενείς, πέραν των κινδύνων που αναφέρει το επιστημονικό συμβούλιο, και ασφαλώς δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Επειδή και από την απάντηση στην 8083/6-3-08 Ερώτησή μου δεν προκύπτει ουσιαστικά λύση, όταν μάλιστα το Υπουργείο επικαλείται διοικητικά μέτρα, αμφισβητώντας τη νομιμότητα της επίσχεσης εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο κ. Υπουργός:
1) Αν προτίθεται να καταβάλει άμεσα τα δεδουλευμένα στους ειδικευόμενους γιατρούς προκειμένου να σταμάτήσει η επίσχεση εργασίας.
2) Αν προτίθεται να προβεί άμεσα σε προσλήψεις γιατρών, ώστε να αντιμετωπιστεί υπεύθυνα το πρόβλημα της σωστής λειτουργίας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης