Ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου, Μάνόλη Σοφ. Στρατάκη, με θέμα: “Πληρωμή καθαριστριών σχολείων”

Αριθμός πρωτ:
Ημερομηνία κατάθεσης: 30/4/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
2) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
3) ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Πληρωμή καθαριστριών σχολείων.

Η πληροφόρηση των στελεχών της εκπαίδευσης ότι έχουν διατεθεί παραπάνω χρήματα στους Δήμους για την πληρωμή των καθαριστριών των σχολείων δεν ευσταθεί, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση σε βάρος της Αυτοδιοίκησης, αφού οι Δήμοι αδυνατούν στην πράξη να πληρώσουν τα δεδουλευμένα και οι εργαζόμενες να δυσανασχετούν γιατί έχουν γίνει στην πράξη μπαλάκι ανάμεσα στην πολιτεία και τους Δήμους.
Τα ποσά που έχουν διατεθεί στις σχολικές επιτροπές των Δήμων του Ν. Ηρακλείου το περασμένο τρίμηνο είναι ακριβώς του ίδιου ύψους με τα προηγούμενα, όταν δεν υπήρχε η υποχρέωση πληρωμής του προσωπικού καθαριότητας και επιπλέον δεν επαρκούν ούτε για την πληρωμή των καθαριστριών.
Επειδή και οι καθαρίστριες ως εργαζόμενες πρέπει να πληρωθούν αλλά και οι σχολικές επιτροπές αν πληρώσουν θα αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμη και στις στοιχειώδεις απαιτήσεις σε λειτουργικά έξοδα,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:

Αν προτίθενται να ενισχύσουν τους Δήμους οικονομικά με τα επιπλέον αναγκαία ποσά ώστε και οι καθαρίστριες να πληρωθούν και οι απαραίτητες λειτουργικές δαπάνες να καλυφθούν.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης