Εφετείο Ανατολικής Κρήτης

Αριθμός πρωτ: 3732
Ημερομηνία κατάθεσης: 28/8/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΘΕΜΑ: Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον τοπικό τύπο της Λέσβου (Εφημερίδα «Εμπρός», 28/8/09), έχει ήδη υπογραφεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Προεδρικό Διάταγμα για την ίδρυση πενταμελούς μεταβατικού Εφετείου στη Μυτιλήνη και έχει αποσταλεί για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο.
Αυτή η εξέλιξη, καταδεικνύει αναμφίβολα την αναξιόπιστη στάση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο διαβεβαίωνε εγγράφως ότι οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις θα γίνουν ταυτόχρονα και για τα 4 Εφετεία για τα οποία εκκρεμούσε η ίδρυσή τους, μεταξύ των οποίων και αυτό της Ανατολικής Κρήτης, με έδρα το Ηράκλειο.
Επειδή, η ίδρυση δεύτερου Εφετείου στην Κρήτη θα μειώσει την ταλαιπωρία των πολιτών των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου και θα συμβάλλει στη γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης.
Επειδή, οι κοινωνίες των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου αλλά και οι δικηγόροι στο σύνολό τους είναι ανάστατοι απ’ αυτή την εξέλιξη και την κοροϊδία που υφίστανται.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ.Υπουργός:
Αν προτίθεται να επανορθώσει με την ταυτόχρονη ίδρυση και των υπόλοιπων Εφετείων, σύμφωνα με τις προτάσεις της αρμόδιας Επιτροπής, τη γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου και τις δεσμεύσεις του ίδιου του Υπουργείου.

Ο Ερωτών βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης