Η μη λειτουργία Αυτόματων Ταμειολογιστικών Μηχανών (ΑΤΜ) Τραπεζών, στο Αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

24 Μαΐου 2007

Η μη λειτουργία Αυτόματων Ταμειολογιστικών Μηχανών (ΑΤΜ) Τραπεζών, στο Αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, ήταν το αντικείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ. Μανόλη Σοφ. Στρατάκη, στην οποία κλήθηκε να απαντήσει στη Βουλή ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Λιάπης.
Στην άγονη έκβαση του διαγωνισμού που διεξάχθηκε στις 18/1/07 και την επανάληψή του στις 28/2/07, απέδωσε ο κ. Λιάπης τη μη λειτουργία ΑΤΜ στο Αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».
Δεσμεύτηκε βέβαια ότι σύντομα θα λειτουργήσει και δεύτερο μηχάνημα, απέφυγε όμως επιμελώς να κάνει έστω και την παραμικρή αναφορά στο νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Καστελλίου, αν και προκλήθηκε από τον κ. Στρατάκη, ο οποίος επεσήμανε ότι, ανεξάρτητα από τη βούληση της Κυβέρνησης, δεν είναι δυνατόν να ξεπεραστούν τα προβλήματα εάν δεν γίνει νέος Διεθνής Αερολιμένας, γιατί το σπουδαιότερο εμπόδιο για να λειτουργήσει ομαλά το πρώτο σε κίνηση charters και το δεύτερο σε συνολική κίνηση για όλη την Ελλάδα αεροδρόμιο, είναι η δραματική έλλειψη χώρων και των απαραίτητων υποδομών, αλλά δυστυχώς έχουν ήδη χαθεί 3 χρόνια.
Ο κ. Στρατάκης χαιρέτησε την ανταπόκριση του Υπουργού να επιληφθεί του θέματος του ΑΤΜ, ώστε μέσα σε δεκαπέντε ημέρες να έχει τουλάχιστον μερικώς επιλυθεί το πρόβλημα.

Από το πολιτικό γραφείο