Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα στο Νομό Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 1410
Ημερομηνία κατάθεσης: 2/7/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΏΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Θέμα: Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα στο Νομό Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδος (ΕΣΥΕ), στην Κρήτη σημειώθηκε δραματική αύξηση θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων τον Απρίλιο του 2009 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό.
Επειδή σε πανελλαδικό επίπεδο η Κρήτη βρίσκεται στην Τρίτη θέση στην αύξηση νεκρών σε τροχαία ατυχήματα ανά 100.000, την ίδια στιγμή που για το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφονται τα λιγότερα ατυχήματα.
Επειδή η κατάσταση είναι τραγική και ο φόρος αίματος ιδιαίτερα βαρύς για τους νέους ανθρώπους στο Νομό Ηρακλείου, καθώς και το τελευταίο διάστημα έχουν συμβεί πολλά θανατηφόρα ατυχήματα.
Επειδή πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα προκείμενου να σταματήσει αυτή η μάστιγα των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων στο νομό, ενόψει και της νέας τουριστικής περιόδου που επιβαρύνει την κατάσταση λόγω αυξημένης κίνησης στους δρόμους.
Επειδή τα θέματα οδικής ασφάλειας φαίνεται να έχουν εγκαταλειφθεί,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός,
Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για να αντιμετωπιστεί η μάστιγα των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων στο Νομό Ηρακλείου και την Κρήτη γενικότερα , με θύματα τις περισσότερες φορές νέους ανθρώπους.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης