Θανατηφόρα τροχαία περιστατικά στο Νομό Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 8000
Ημερομηνία κατάθεσης: 13/10/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΏΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Θέμα: Θανατηφόρα τροχαία περιστατικά στο Νομό Ηρακλείου.

Άλλο ένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα έλαβε χώρα σε ένα από τα πλέον γνωστά σημεία «θανάτου» στο οδικό δίκτυο Ηρακλείου-Μεσσαράς, με θύμα ένα νέο 18 χρονών και ένα συνομήλικό του συνεπιβάτη, βαριά τραυματία.
Επειδή η κατάσταση είναι τραγική και ο φόρος αίματος ιδιαίτερα βαρύς για τους νέους ανθρώπους στο Νομό Ηρακλείου, καθώς μόλις σε ένα σαρανταοκτάωρο σημειώθηκε μπαράζ τροχαίων ατυχημάτων με ένα νεκρό και πολλούς τραυματίες.
Επειδή πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα προκείμενου να σταματήσει αυτή η μάστιγα των θανατηφόρων τροχαίων περιστατικών στο νομό.
Επειδή με επανειλημμένες Ερωτήσεις μου έχω επισημάνει τη άμεση ανάγκη λήψης μέτρων που θα αντιμετωπίσουν το σοβαρό αυτό πρόβλημα, όπως είχα τονίσει και στις Επίκαιρες Ερωτήσεις μου 1003/3-6-08 και 1030/10-6-08, που δεν συζητήθηκαν ωστόσο λόγω κωλύματος του Υπουργού, ενόψει και της νέας τουριστικής περιόδου που ξεκινούσε, η οποία εκ των πραγμάτων επιβάρυνε την κίνηση στους δρόμους.
Επειδή τα θέματα οδικής ασφάλειας φαίνεται να έχουν εγκαταλειφθεί,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός,
Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για να αντιμετωπιστεί η μάστιγα των θανατηφόρων τροχαίων περιστατικών στο Νομό Ηρακλείου, με θύματα τις περισσότερες φορές νέους ανθρώπους.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης