Θεσμικά Αιτήματα Γιατρών του ΙΚΑ

Αριθμός πρωτ: 9943
Ημερομηνία κατάθεσης: 29/6/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
2) ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Θεσμικά Αιτήματα Γιατρών του ΙΚΑ.

Η μονιμοποίηση και το ασφαλιστικό είναι τα δύο βασικά χρόνια προβλήματα των γιατρών του ΙΚΑ, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να επιλυθούν.
Αν και είχαν αποσπάσει την προφορική δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Απασχόλησης για ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, μέχρι σήμερα καμία ενέργεια δεν έχει δρομολογηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους γιατρούς, οι Υπουργοί Εσωτερικών και Απασχόλησης είχαν δεσμευθεί με καταληκτική ημερομηνία τέλος Ιουνίου, τόσο για την προκήρυξη 1500 οργανικών θέσεων, όσο για την προώθηση τροπολογίας, η οποία θα επέλυε το συνταξιοδοτικό τους πρόβλημα.
Επειδή, όπως αναφέρουν οι γιατροί, δεν μπορεί ένας ασφαλιστικός φορέας που αγωνίζεται να μην υπάρχουν ανασφάλιστοι, όπως το ΙΚΑ, να μην καλύπτει ασφαλιστικά τους εργαζομένους στον ίδιο τον φορέα,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Εάν προτίθενται και πότε να επιλύσουν τα ασφαλιστικό πρόβλημα των γιατρών του ΙΚΑ με την προώθηση της σχετικής τροπολογίας και να προβούν στην προκήρυξη 1500 οργανικών θέσεων γιατρών στο ΙΚΑ, τηρώντας τις αντίστοιχες δεσμεύσεις τους του περασμένου Μαΐου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης