Ικανοποίηση αιτημάτων γεωτεχνικών δημοσίων υπαλλήλων ενόψει δικαιολογημένων κινητοποιήσεων

Αριθμός πρωτ: 5239
Ημερομηνία κατάθεσης: 28/1/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Ικανοποίηση αιτημάτων γεωτεχνικών δημοσίων υπαλλήλων ενόψει δικαιολογημένων κινητοποιήσεων.

Με παλαιότερες Ερωτήσεις μου (πιο πρόσφατα με την 2585/28-11-07), έχω επισημάνει την ανάγκη να προωθηθεί από το Υπουργείο η επίλυση σημαντικών και χρόνιων αιτημάτων των γεωτεχνικών που απασχολούνται στις υπηρεσίες του. Ωστόσο, η πολιτική ηγεσία έχει υιοθετήσει παρελκυστική τακτική, αδρανώντας απέναντι στην εργασιακή απαξίωση και οικονομική υποβάθμιση των γεωτεχνικών δημοσίων υπαλλήλων, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία (ΠΟΓΕΔΥ).
Σε σχετική επιστολή, μετά από συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΓΕΔΥ, προβάλλονται τα ακόλουθα αιτήματα, την επίλυση των οποίων απαιτούν τα 6.000 μέλη της Ομοσπονδίας:
– Η άμεση ολοκλήρωση των νομοθετικών ρυθμίσεων για το επίδομα Δικαιωμάτων Γεωτεχνικών
– Η αναπροσαρμογή των εκτός έδρας αποζημιώσεων.
– Η τροποποίηση του Ν.3460/2007 για την καλύτερη διεξαγωγή των ελέγχων.
Παράλληλα, η πολιτική ηγεσία καταγγέλλεται με συγκεκριμένες αιτιάσεις από την πλευρά των γεωτεχνικών:
– Για την αποψίλωση βασικών υπηρεσιών του Υπουργείου από αρμοδιότητες, οι οποίες μεταφέρθηκαν στις Ειδικές Αρχές Διαχείρισης.
– Για τον καταλογισμό στους γεωτεχνικούς ευθυνών σχετικά με τους ελέγχους του ΟΣΔΕ, τη στιγμή που η Κυβέρνηση είναι πρώτη υπεύθυνη για την προβληματική υποδομή (Μητρώα, Χάρτες) και την ελλειμματική διοικητική υποστήριξη (όπως έχω κατ’ επανάληψη επισημάνει με Ερωτήσεις μου).
– Για τις ευκαιριακές αναθέσεις αρμοδιοτήτων σε άλλες υπηρεσίες, που καταστρατηγούν την υφιστάμενη νομοθεσία.
Επειδή η ΠΟΓΕΔΥ είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στην αποδιοργάνωση των υπηρεσιών και την αδράνεια στην ικανοποίηση των εύλογων αιτημάτων των γεωτεχνικών-μελών της,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να προχωρήσει σε διαβουλεύσεις με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων, προκειμένου να προωθήσει την ικανοποίηση των αιτημάτων και την επίλυση των προβλημάτων που έχουν οδηγήσει στην αποδιοργάνωση των υπηρεσιών του Υπουργείου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ